Bilgisayar kapalıyken USB portlarına güç gelmesi zararlı mı?

Fatih053

Centipat
Daha fazla  
Merhaba bilgisayar kapalıyken USB portlarına güç gelmesinde herhangi bir problem olur mu elektrik aniden gidip gelse vesaire bilgisayara bir zarar verir mi ona göre o ayarı açıp veya kapayacağım.

Merhaba bilgisayar kapalıyken USB portlarına güç gelmesinde herhangi bir problem olur mu elektrik aniden gidip gelse vesaire bilgisayara bir zarar verir mi ona göre o ayarı açıp veya kapayacağım.

Ben olsam kapatırdım, klavye gibi aygıtlar tam kapanmıyor sonuçta, ama zarar vereceğini zannetmiyorum.

Statik elektiriği almak için psu anahtarını kapadıktan sonra klavyeye ve kasa tuşlarına birkaç kez basabilirsiniz. Bilgisayar kapalıyken portlara elektrik gelemez. Uyku modundayken muhtemelen aktif oluyordur o özellik.

Statik elektiriği almak için psu anahtarını kapadıktan sonra klavyeye ve kasa tuşlarına birkaç kez basabilirsiniz. Bilgisayar kapalıyken portlara elektrik gelemez. Uyku modundayken muhtemelen aktif oluyordur o özellik.

Hocam, bazı bilgisayarların RGB ışıkları kapandıktan sonra açık kalıyor(muş). Her bilgisayarda olmayabilir veya aktif olmayabilir.

Hocam ful açık kalması için psu’nun çalışıyor olması gerekiyor o sırada. Sürekli psuyu çalışır vaziyette tutacak bir özellik eğer varsa bence mantıklı değil açmak.

Statik elektiriği almak için PSU anahtarını kapadıktan sonra klavyeye ve kasa tuşlarına birkaç kez basabilirsiniz. Bilgisayar kapalıyken portlara elektrik gelemez. Uyku modundayken muhtemelen aktif oluyordur o özellik.

PSU'daki 5vsb hatti acik kalirsa olabilir. ErP ayarina bagli bu durumda. Kapatilip acilabiliyor.

Son düzenleme:
Ben olsam kapatırdım, klavye gibi aygıtlar tam kapanmıyor sonuçta, ama zarar vereceğini zannetmiyorum.

Yok hocam güç harcamasında bir problem yok ben sadece elektrik aniden gelir gider yüksek voltaj gelir de bilgisayar bileşenlerine (anakart) falan bir şey olur mu diye soruyorum.

Statik elektiriği almak için PSU anahtarını kapadıktan sonra klavyeye ve kasa tuşlarına birkaç kez basabilirsiniz. Bilgisayar kapalıyken portlara elektrik gelemez. Uyku modundayken muhtemelen aktif oluyordur o özellik.

Hayır hocam kapalıyken oluyor istersem BIOS'tan ayarını yaparım da açık kalması benim için daha iyi kulaklığı falan şarj ediyorum ama öyle klavyenin ışığı veya mouse ışığı falan yanmıyor ama USB portlarına güç geliyor acaba bazılarına mı geliyor?

Hocam ful açık kalması için PSU'nun çalışıyor olması gerekiyor o sırada. Sürekli PSU'yu çalışır vaziyette tutacak bir özellik eğer varsa bence mantıklı değil açmak.

Yani kapatmamı mı önerirsiniz? Ona göre ayarını yapacağım?

Bir şey olmaz ya. Kapalıyken sadece USB 3 soketlere güç gidiyordur muhtemelen, onların güç denetimi güvenli olur aşırı yük bindirecek bir şey takılı oluyor mu bilgisayarda?

Hangi portalta güç gittiği hakkında bir bilgim yok ama klavye ve mouse RGB açık olmuyor sadece kulaklığımı ara sıra şarj ediyorum ama bağlı şeyleri soruyorsanız
Klavye mouse kulaklık USB'si G29 başka da bir şey yok.

Kapatın, ne olur ne olmaz. Klavyeniz de dinlenmeyi hak ediyor.

:D eyvallah hocam da zaten arkadaşın dediği gibi bende tüm postlara güç gittiğini sanmıyorum çünkü klavye ve farenin ışığı yanmazken kulaklığı şarj edebiliyorum başka bir portta tabii ki de hangi portlara güç geliyor daha bakmadım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı