Bilgisayar Kapanıp Tekrar Açılıyor ve Uyku Modundan Uyanıyor

gundogdu

Hectopat
Arkadaşlar, son 3 günümü yepyeni topladığım bilgisayarımın kapanmama sorununu çözmeye çalışarak geçirdim. Daha doğrusu bilgisayarım kapanıp kendi kendine tekrar açılıyor (2 - 3 saniye sonra) ya da sleep modundan anında uyanıyor.
Artık çare kalmayınca bir konu açayım insanlara sorayım dedim çünkü interneti talan ettim ve başka bir seçenek bulamadım. Bios ile ilgili tüm güç seçeneklerini denedim, ayarları sıfırlamayı denedim, 3 Bios güncellemesi yaptım, 3 farklı işletim sistemi denedim, wake on lan, otomatik update, bilgisayarı uyandırabilecek her şeye baktım, kod sayfalarına loglara bakıp araştırdım fakat karşıma çıkan tek şey bilgisayarın loglarda "Unknown" bir kaynak tarafından uyandırıldığı idi. SSD mi acaba sorun diyerek hard diske işletim sistemi yükledim olmadı. Hard diski söktüm SSD ile açtım olmadı. Klavye ya da mouse mu acaba sorun dedim söktüm olmadı. Hatta başka bir PSU ile denedim o bile bana mısın demedi. Kabloların hepsi doğru yerde. Artık ne yapacağımı şaşırdım, acaba bir anakart hatası mı, hatalı üretim mi yoksa ram mi diye sorguluyorum. Ya da yazılım hatası mı? Bilgisayar sadece power switch i kapatırsam tekrar başlamıyor. Tamamen kapanıyor fakat power switch i kapatmazsam kendi kendine tekrar açılıyor. Fakat sadece Windows'tan kapat dediğimde bu oluyor, eğer bilgisayar hiç açılmamışsa ve power switch açıksa kendi kendine başlamıyor. Sistemim aşağıdaki gibidir. Allah rızası için bir yardım edin.

• MSI Z190A PRO
  • Intel i5 6600
  • Thermaltake Core v51 ve 750w PSU
  • Sapphire R9 390 Nitro
  • Kingston Savage HyperX 120 Gb SSD
  • Toshiba 1 TB
  • Corsair 16 gb DDR4 2666
  • Coolermaster Hyper 612 v2 Cooler

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…