Daha fazla
Hocam sürekli giriş yapamıyorum foruma fakat dönüş yaptığını gördüm sevindim. İlgilendiğin için daha sık giriş yapacağım.
Öncelikle explorer.exe hatasını ne zaman alıyorum?
-PC'de uzun zaman geçirdiğim vakitlerde ve özellikle 2-3 saat kesintisiz oyun oynadığımda bilgisayarı kapatırken çıkıyor.
1 ay önce bilgisayarın kendi programları arasından Internet Explorer 11 isimli programı kaldırdım. Ve bingo, artık bilgisayarı kapat dediğimde ekran direkt kararıyor ve ardından hızlı bir şekilde bilgisayar kapanıyor. 5-10 gün bu şekilde hiçbir sorun olmadan kullandım ve tekrar uzun vakit geçirdiğim bir gün PC'yi kapatırken aynı hatayla karşılaştım.
Önemli: Şunu fark ettim eğer bilgisayarı kapat dediğimde direkt ekran kararırsa bu hatayı almıyorum. Yok kapata bastığımda ekran kararmaz ve 2 saniye beklerse bu hata çıkıyor ve ondan sonra PC kapanıyor.
Tekrar: 1-2 saat bilgisayarla takıldığımda bu hatayı kesinlikle almıyorum, ne zaman ki 2 saatten fazla takılırsam ve özellikle oyun oynadıysam bu hatayı alıyorum ve o şekilde kapanıyor bilgisayar.
- Açıkçası bu sorun henüz beni etkilemedi. Çünkü bu zamana kadar hiçbir oyunda veya programda drop yediğimi sorun yaşadığımı hatırlamıyorum. Sadece bu soruna basit bir şeyin sebep olduğunu bilmek ve çözüme ulaşamamak üzüyor.
Hocam cevabını merakla bekliyorum, bu arada bilgisayarı kapat butonuna bastığında sende de ekran hemen kararıyor 7-8 saniye sonra da PC tamamen kapanıyor mu? Yoksa bildiğimiz gibi bilgisayarı kapata bastıktan sonra ekran ışığı açık ve PC tamamen kapandıktan sonra mı ekran kapanıyor?
Hocam derinlere inmeye gerek yok. Windows'da binlerce farklı DLL exe birbirine bağlı çalışır. Oynarsan sistemde kararlılık bozulur. En basit çözüm eğer metro sevmiyorsan LTSC sürüm kullanmak. Ötesi bilinmez bir döngü çünkü onlarca cihaza yükledim bu mereti hala görmediğim yeni şeylerle karşılaşıyorum. Sana tavsiyem Pro Home değil oyun oynuyorsan LTSC indir mağaza kur başka da bir şeye girme yapıştır.