Bilgisayar Kapanmiyor

• Konuyu başlatan eqax
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 10
  • Görüntüleme 820

eqax

Femtopat
Daha fazla  
RAM
Kingston 16GB(2x8) Fury RGB 3600mhz CL17 DDR4
SSD veya HDD modeli
Addlink 1TB S72 NVMe Okuma 3400MB-Yazma 2000MB M.2
Ekran kartı
Gigabyte GeForce RTX 3060 Aorus Elite 12GB
Anakart
Gigabyte B550M DS3H
İşlemci
AMD Ryzen 5 5600X
Merhabalar. Gecen yaz aldigim bilgisayar kapanmiyor. Bilgisayarimi Windows'daki Baslat menusunden kapatiyorum fakat monitorde goruntu gitmesine ve klavyemdeki isiklarin sonmesine ragmen kasa sanki hala acikmis gibi isiklar yaniyor ve fanlar donuyor. Kasanin ustundeki acma tusuna bastigimda da tepki vermiyor. Bu yuzden ya tusa basili tutarak kapatiyorum ya da psunun anahtarindan kapatiyorum. Uzun vadede sikinti cikarir mi bilmedigimden duzeltmek istedim. Bir cok yontem denedim, BIOStan ERP actim ama hala duzelmedi. Windows 11e de gectim yine duzelmedi. Yardim edebilirseniz sevinirim.

Merhaba. Gecen yaz aldigim bilgisayar kapanmiyor. Bilgisayarimi Windows'daki baslat menusunden kapatiyorum fakat monitorde goruntu gitmesine ve klavyemdeki isiklarin sonmesine ragmen kasa sanki hala acikmis gibi isiklar yaniyor ve fanlar donuyor. Kasanin ustundeki acma tusuna bastigimda da tepki vermiyor. Bu yuzden ya tusa basili tutarak kapatiyorum ya da PSU'nun anahtarindan kapatiyorum. Uzun vadede sıkıntı cikarir mi bilmedigimden duzeltmek istedim. Birçok yontem denedim, BIOS'tan erp açtım ama hala duzelmedi. Windows 11e de gectim yine duzelmedi. Yardim edebilirseniz sevinirim.

Video yollama şansın var mı?

Merhabalar. Gecen yaz aldigim bilgisayar kapanmiyor. Bilgisayarimi Windows'daki Baslat menusunden kapatiyorum fakat monitorde goruntu gitmesine ve klavyemdeki isiklarin sonmesine ragmen kasa sanki hala acikmis gibi isiklar yaniyor ve fanlar donuyor. Kasanin ustundeki acma tusuna bastigimda da tepki vermiyor. Bu yuzden ya tusa basili tutarak kapatiyorum ya da psunun anahtarindan kapatiyorum. Uzun vadede sikinti cikarir mi bilmedigimden duzeltmek istedim. Bir cok yontem denedim, BIOStan ERP actim ama hala duzelmedi. Windows 11e de gectim yine duzelmedi. Yardim edebilirseniz sevinirim.
Aynı sorun bende de vardı. Anakartı garantiye yolladım. Sorun biosda çıktı. Sağlam bios yüklemişler. Teknik servis kaydında sorununun bu olduğu yazıyordu. Belki seninde sorunun bundan kaynaklanıyordur. Bios güncelleyin belki sıkıntınız hallolur.

Aynı sorun bende de vardı. Anakartı garantiye yolladım. Sorun BIOS'da çıktı. Sağlam BIOS yüklemişler. Teknik servis kaydında sorununun bu olduğu yazıyordu. Belki seninde sorunun bundan kaynaklanıyordur. BIOS güncelleyin belki sıkıntınız hallolur.

Servis bazen kaynağını anlayamadığı sorunlarda anakartı değiştirip servis kaydına bir şeyler sallıyor. Sorun BIOS'tan olmayabilir yani.

PSU veya anakart kaynaklı bir sorun olur genellikle. Deneme şansınız varsa PSU değiştirip deneyin, garantisi varsa uğraşmayın direkt garantiye yollayın.
Aynı sorun bende de vardı. Anakartı garantiye yolladım. Sorun biosda çıktı. Sağlam bios yüklemişler. Teknik servis kaydında sorununun bu olduğu yazıyordu. Belki seninde sorunun bundan kaynaklanıyordur. Bios güncelleyin belki sıkıntınız hallolur.
Bunu da denemekte fayda var ama güç tuşuna basılı tutunca kapandığına göre sinyal iletimde sorun var gibi.

PSU veya anakart kaynaklı bir sorun olur genellikle. Deneme şansınız varsa PSU değiştirip deneyin, garantisi varsa uğraşmayın direkt garantiye yollayın.

Bunu da denemekte fayda var ama güç tuşuna basılı tutunca kapandığına göre sinyal iletimde sorun var gibi.
psu degistiremiyorum diye biliyorum cunku kasayi psulu aldim. Anlayabileceginiz uzere boyle konularda biraz acemiyim :(

Şöyle bir fotoğraf atabilirim. Şuan kapattım fakat ışıklar hala yanıyor ve fanlar dönüyor.
BIOS güncellemesini en kısa zamanda yapacağım. 👍

Dosya Ekleri

• 1651689020837256875431826856895.jpg
    1651689020837256875431826856895.jpg
    72,6 KB · Görüntüleme: 48

Technopat Haberler

Geri
Yukarı