Bilgisayar kapanmıyor

bugraylmaz

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 7500f

Gigabayte Windforce RTX 4070 Super

MSİ PRO A620M-E

Crucial PRO 2x16 GB 32 GB DDR5 CL48 RAM

Crucial 1 TB P3 Plus

Zalman ALPHA2 A24 WHİTE

Thermaltake S200 TG 650W 80+ ARGB
1 ay önce yine bu sorunu yaşıyordum. Sorunum Valorant oynadıktan sonra PC kapanmıyordu. Şimdi PC'de Valorant yok ama gene kapanmıyor yeniden başlatılıyor ekranın da dönüyor. Donanımda sorun var diye korkuyorum garantisi var ama verirsem 1 ay falan gelmiyormuş. Ne yapmalıyım? BIOS'tan mı bir ayar değiştirmeliyim? 45 dakikadır yeniden başlatılıyor ekranında.

BIOS güncellemeyi ve Windows formatlamayı denediniz mi? Bazen güncelleme driver vs derken Windows sapıtabiliyor.

Bu arada hocam ben de 7 8 ay önve benzer problemlerle karşılaşmaya başlamıştım. Özellikle oyunlarda yüke binince restart atma vs. Sonra hata aldığında restart atma gibi bir ayar yaptım. BU sefer de restart atmasa da yine takılınca tuşa basılı tutmaharici kapanmıyordu sistem. Anakart değiştirmek zorunda kaldım. Ama halen daha aradabir çok saçma şekilde bazı oyunlarda çok fazla alt-tab atınca falan windows sanırım bir bug'a giriyor, takılır gibi olup restart atmıyor. Ayda 3 5 ker eoluyo.

Son düzenleme:
BIOS güncellemeyi ve Windows formatlamayı denediniz mi? Bazen güncelleme driver vs derken Windows sapıtabiliyor.

Bu arada hocam ben de 7 8 ay önve benzer problemlerle karşılaşmaya başlamıştım. Özellikle oyunlarda yüke binince restart atma vs. Sonra hata aldığında restart atma gibi bir ayar yaptım. BU sefer de restart atmasa da yine takılınca tuşa basılı tutmaharici kapanmıyordu sistem. Anakart değiştirmek zorunda kaldım. Ama halen daha aradabir çok saçma şekilde bazı oyunlarda çok fazla alt-tab atınca falan windows sanırım bir bug'a giriyor, takılır gibi olup restart atmıyor. Ayda 3 5 ker eoluyo.
Bios güncel win 10 kullanıyordum tekrar win 10 attım pc ye olmadı win 11 e geçtim hala devam ediyor. Benimdemi Anakart değiştirmem gerekir? Ramlerimim ikiside birbirinden farklı ondan olabilirmi? Ve pc hala yeniden başlatılıyor ekranında.

Hocam dilerseniz OCCT indirin. Onda Cpu, Cpu+Ram ve Power testleri var. 20'şer 30'ar dk falan çalıştırın. Bakın bu sırada hata alıyormusunuz, ısılar nasıl vs.
Tamam ama hala pc kapanmadı ne yapayım tuştanmı kapatayım?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı