Bilgisayar kapata basılınca ne zaman kapanır?

BMKJURB

Hectopat
Yer
Kayseri
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
A520M-K ANAKART / AMD RYZEN 5 3600 / GT 730 EKRAN KARTI / 8GB 2666MHZ RAM / 240GB KİNGSTON A400 SSD
Meslek
Elektrik - Elektronik teknikeri
Merak ettiğim bir konu. PC'yi kapata bastığım zaman PC kapatiliyor ekranı 1 saniye sürüyor ve gidiyor, sonra PC kapanıyor. Şimdi PC kapanıyor yazınca mı kapanıyor? Cevaplarsanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merak ettiğim bir konu. PC'yi kapata bastığım zaman PC kapatiliyor ekranı 1 saniye sürüyor ve gidiyor, sonra PC kapanıyor. Şimdi PC kapanıyor yazınca mı kapanıyor? Cevaplarsanız sevinirim.
Evet yazı yazınca kapanıyor

HDD. Ya da SSD'ye bagli olarak hizli bir sekilde kapanir. Zaten once Windows kapanir sonrasinda elektrikten keser ozetle SSD ise 10 sn civari kapanir HDD bu biraz uzar 30 sn vs bence.

HDD. Ya da SSD'ye bagli olarak hizli bir sekilde kapanir. Zaten once Windows kapanir sonrasinda elektrikten keser ozetle SSD ise 10 sn civari kapanir HDD bu biraz uzar 30 sn vs bence.
SSD kullanıyorum ve 4-5 saniyede kapanıyor.

konu ile alaklı değ.il belki ama hızlı başlatma var onu kapatarsın bilgisayarın kapanma hızı artar ama bilgisayarın açılış hızı düşer SSD kullanıyorsanız kaptın HDD kullanıyorsanız açın arada bir problem yaratabilen bir özellik ben SSD kullandığım için kapatıyorum benim için gereksiz.

SSD kullanıyorum hızlı başlatmayı kapatmalı mıyım?

SSD var 5.6 saniyede fanlar duruyor.

SSD kullanıyorum hızlı başlatmayı kapatmalı mıyım?
kapat senin için gereksiz bir şey. bilgisayarın hızlı açılması için kapatırken bazı dosyaları diske işliyor açılırken hızlanmasını sağlıyor. SSD kullanan birisi için gereksiz....
özellikle çift işletim sistemi kullanan insanlar için baya sorun bir bişey mesela linux a geçeceksin bios dan başlatman gerekiyor bu ayar açıksa.

Ama Recep abi kapatmayın demiş biraz arada kaldım açıkçası.

Ama Recep abi kapatmayın demiş biraz arada kaldım açıkçası.
HDD kullanıyorsn kalsın SSD için gereksiz bazen bilgisayar açılışında problem de yaratabiliyor o ama en çok çift sistem kullananlarda yaratıyor benim gibi bankacılık gibi işlemlerimi linux üzerinden yapıyorum. o ayarı açarsam boot menüde sorun oluyor 2. sistemi uefi den başlatmam gerekiyor hep.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…