Wi-Fi adaptörü takıp bağlanmayı düşündünüz mü ? Eğer kablosuz olarak bağlanırsa sıkıntı tamamen modem port girişlerindedir. Bu durumda da modemi değiştirme yoluna gidersiniz.
Sorunu çözer mi bilmiyorum sadece denediğiniz yöntemlerde hiç kablosuz deneme yapmamışsınız.
Yazmayı unutmuşum evde laptop mevcut ve onda hiçbir sorun yok. Hatta çakışmaması için ona da manuel ip verdim.
Denemediyseniz şu adımları deneyin:
Statik elektriklenme olmuş olabilir. Ethernet kablolarını çıkarıp PSU kablolarını çekin ve güç düğmesine 5 saniye kadar basın.
3900X’e test için Windows 10 kurup öyle deneyin çünkü 8.1 aşırı sırıtıyor.
Bu aşamayı denedim. Sadece windows 10 kurmadım. Fakat bu sorun windows 10 yüklü iken de olmuştu. Her iki windows da lisanslı diye her ikisinde 10 var diye dedim birine 8.1 kurayım.
Hatta 3900x yani windows 8.1 olanın lisansını bile kaldırdım kms yaptım cmd ile acaba lisansla ilgili bir durum mu sorun yaratıyor diye fakat maalesef çözülmedi.
Merhaba. Birkaç sorum olacak:
Sistemlerdeki PSU’lar ne?
Evinizde topraklama tesisatı ne durumda?
3900X’in internet kablosunu çıkartınca diğer bilgisayar internete bağlanıyor mu?
Modeminiz ve internet altyapınız nedir?
Bir bilgisayarın elektrik kablosunu çıkartıp bunu diğer bilgisayarda deneyince sonuç ne oluyor? Elektrik kablosu sökülü bilgisayarda deneyince ne oluyor?
Fatih, eski apartmanlarda topraklama maalesef yok. PSU larım biri cooler master 750 diğeri de FSP 750 yani PSU'larda bir sorun yok çünkü yaklaşık 8-9 aydır bu sorun ortada yoktu. Aynı PSU ları kullanıyordum.
Modemim TP link Arc V300, Turknet kullanıyorum. İnternet hizmetinden memnunum tek sorunum bu olay.
3900X’in internet kablosunu çıkartınca diğer bilgisayar internete bağlanıyor mu?
-Bunun için birazdan o bilgisayarı açacagım, ethernet kablosu zaten takılı değil bakalım ne olacak.
Bir bilgisayarın elektrik kablosunu çıkartıp bunu diğer bilgisayarda deneyince sonuç ne oluyor? Elektrik kablosu sökülü bilgisayarda deneyince ne oluyor?
-Zaten şu anda o bilgisayar kapalı ve 5900x ile internetteyim bir sorunum yok.
Sorun PC'lerde değil bence. Sorun modemde. RJ45 soketlerine sorun yaratmış ki birisinde gidince diğerinde de gidiyor. Modeme bağlanan kabloların sıralamasını değiştirdin mi?
Evet sıralamayı değiştirdim, 4 port var TP link V300 marka modem her birine taktım ve tek tek denedim fakat 3900x olan bilgisayarımı kapatınca 5900x olanın interneti gitti.
3900X'i kapattıktan sonra diğer bilgisayar ile modeme ping atmayı deneyin. Hata alıyorsanız sorun ethernet portlarında olabilir.
Şu anda erişimim var internete, fakat sizin dediğiniz tam o esnada mı yapayım? Yani kapattığım gibi ping atarsam google ya da başka bir yere atmıyor.
Fakat modeme atmak için ping 192.168.1.1 mi yazmalıyım cmd den?