Bilgisayar kasasına çay döküldü

684976

Decapat
Masadan kalkarken bilgisayarın üst tarafındaki tozluk kısmına (sonradan aynı şekilde tozluğa döktüğümde su geçmiyordu çok) çay bardağının çeyreğinden bile az çay döküldü ve damla şekilde içine damladı. Ben hemen tüm fişleri çektim yan yatırıp lekeleri falan temizledim sonra iyice anakarta baktım sadece şu tarafta sanki varmış gibiydi emin değilim. Geri kalanlar zaten plastik yerlerdeydi temizledikten sonra kurutup tekrar çalıştırdım. Biraz baktım bir sorun yoktu ama emin değilim tam olarak ne yapacağım bilmiyorum.

Screenshot_2024-09-20-18-28-47-386_com.google.android.googlequicksearchbox-edit.png

IMG_20240921_121613.png

Bu kısımda çay izi vardı.

IMG_20240921_121521.png

Buradaki tarafa döküldü tozluk var ama.

Hocam keşke açmasaydınız hiç.

Açtıysanız ve çalışıyorsa şanslısınız. Ben olsam yinede kapatır 2-3 gün kurumaya bırakırdım. Odayı sıcak tutup, kuru tutarak sıvıların buharlaşmasını sağlayabilirsiniz.

Çay şekerli değilse yapacağınız başka bir şey yok.

Çay şekerli ise en kısa vakitte çayın geldiği tüm parçaları değiştirmeyi düşünmenizi öneririm. Şekerden dolayı oksitlenecekler.

Emin misin bir abiye daha sormuştum nemden koruyucu reçine var anakarta kullan dedi ama içim rahat etmiyor bilgisayarcıya götürmek istiyorum ama çok para istiyor çok arada kaldım.
Anakartlara o kadar cola ,su ve biz testi yapiliyorki hic birsey olmuyor,sanmiyorum sorun olacagini bence 3 saat acik birak bilgisayarinizi.

Hocam keşke açmasaydınız hiç.

Açtıysanız ve çalışıyorsa şanslısınız. Ben olsam yine de kapatır 2-3 gün kurumaya bırakırdım. Odayı sıcak tutup, kuru tutarak sıvıların buharlaşmasını sağlayabilirsiniz.

Çay şekerli değilse yapacağınız başka bir şey yok.

Çay şekerli ise en kısa vakitte çayın geldiği tüm parçaları değiştirmeyi düşünmenizi öneririm. Şekerden dolayı oksitlenecekler.

Anakartın o işaretlediğim kutunun üst kısmına geldi sadece diğer yerlere geldi mi emin değilim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı