Bilgisayar kasasının temizliği nasıl yapılmalı?

Quadrox

Picopat
Yer
Türkiye Cumhuriyeti
Bilgisayarımın boştaki sıcaklığı fazla bende termal macun sürmeye karar verdim, işlemciye macun sürecekken kasayı temizleyeyim dedim kasayı bir açtım bir de ne göreyim? Kasa tozdan pislikten geçilmiyor. Ne ile temizlemeliyim? Aklıma gelenler saç kurutma makinesini soğuk moda getirip tutmak.

Kasanın fotoğrafları;

Dosya Ekleri

• foto_no_exif (1).jpg
    174,9 KB · Görüntüleme: 74
  • foto_no_exif (2).jpg
    171 KB · Görüntüleme: 63
  • foto_no_exif (3).jpg
    107,3 KB · Görüntüleme: 59
  • foto_no_exif (4).jpg
    101,6 KB · Görüntüleme: 63
  • foto_no_exif.jpg
    154,5 KB · Görüntüleme: 67
Ben de genelde biraz tozlanınca açık bir alana çıkar kapağı açar saç kurutma makinesinin soğuk moduyla hava vururum. Üstündeki tozları alır, bir de silerim mis gibi olur.

Önce çekebildiğince süpürge ile zarar vermeden çek. Sonrasında varsa kontrollü bir şekilde sert hava yoksa dediğin gibi soğuk saç kurutma makinesi imkanlar dahilinde yeterli olacaktır. En azından hiç yoktan iyidir. Macun konusunda video destek almayı unutma, selamlar.

Ben de genelde biraz tozlanınca açık bir alana çıkar kapağı açar saç kurutma makinesinin soğuk moduyla hava vururum. Üstündeki tozları alır, bir de silerim mis gibi olur.
Ekran kartına soğuk hava üflemek veya diğer parçalara üflemek sıkıntı yaratır mı? Yada bez ile silmek?

Hiç boşuna kendin yapmaya çalışma götür temizlettir en iyisi.

Ekran kartına soğuk hava üflemek veya diğer parçalara üflemek sıkıntı yaratır mı? Yada bez ile silmek?
Yani hocam ben hiçbir sorun yaşamadım fakat siz de yaşamazsınız diye garanti veremem. Ben her yerine soğuk havayı tutup tozları uzaklaştırıyorum. Sonra da ekran kartının backplate'ini peçeteyle falan siliyorum. Yeri gelirse ıslak mendil ile siliyorum fakat backplate falan yoksa dikkat edin.

Backplate nedir?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…