Bilgisayar kendi kendine açılması

Külhan Beyi

Kilopat
Daha fazla  
Bilgisayarı uyku moduna alma tuşunu keşfedince hep bu modu kullanmaya başladım bilgisayarı kapatıp yeniden açınca bilgisayarın yüklenmesi uzun sürdüğü için uyku modunu kullanıyorum çünkü uyku moduna alınca bilgisayar kapanıyor ama açınca bilgisayarda kaldığım yerden devam ediyordum. Her neyse konumuza dönelim dün akşam yine aynısını yaptım sabah uyandığımda bilgisayardan fan sesleri geliyordu. Meğersem bilgisayar açılmış tekrar uyku moduna aldım ve okuldan dönünce bilgisayar yine açıktı sorunu anlayan var mı? Bu arada masaüstü kullanıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyku moduna aldığınızda bilgisayarınız hazırda bekler. Herhangi bir harekette açılır. Bu hareketler Mouse'un hareket etmesi, klavyede bir tuşa temas edilmesi vs. durumlarda dahil.

Ben uyku moduna alınca bilgisayarların fanları duruyordu. Herhangi bir ses de gelmiyordu. Yani bildiğiniz kapatmış gibi oluyordum.

Her bilgisayarda olduğu gibi normal bir durum. Uyku moduna alındığında herşey beklemeye alınır herşey durur denemez. Herhangi bir harekette açılır. Tekrar belirtiyorum bilgisayarınız kapanmaz veya kapanmış sayılmaz. Beklemeye alıyorsunuz sadece.

Bilgisayarı uykuya alınca komple kapanmaz. Uykuya alındığı andaki herşey RAM e kaydedilir ve siz tekrar uyandırana kadar sadece RAM e düşük voltaj elektrik akımı sağlanır bilgiler RAM de tutulur( aynı BIOS pili ile anakarttan elektrik kesilse bile BİOS da tarih ve saat bilgilerin tutuluyor olmasi gibi). siz tekrar uyandirdiginizda kaldiginiz yerde kolaylıkla devam edebiliyorsunuz.

Pc laptopsa bataryayi cikarildiginda,masaustu ise fisi cekildiginde eger uykudaysa komple kapanir ve tekrar çalıştırıldığında sistem sifirdan açılır.

Ayrica uykuya alınan bilgisayar açılmaz, uyandırılır. Halen var mı bilmiyorum, eski klavyelerde sleep(uyu) ve wake up(uyan) tuşları vardı.

Uyku Modunda, Laptoplar da sarja takılıyken, masaüstünde ise surekli olarak USB portlarinda voltaj vardir ve fare klavyede bir tusa basildiginda hemen pc uyanır.

Ben çok uğraşmama rağmen bunu yapamadım. Uyku moduna alınca Power tuşuna basmadan masaüstü pc uyanmıyor. Ayarlardan fare ve klavyey için “Bu aygıtla başlat” olarak işaretli ve BIOS bölümünden fare ve klayve “Enable” görünüyor nafile.

Daha önce burada konu açmıştım.
PC klayve ve fare ile uyku modundan uyanmıyor

Anakarttan anakarta farklilik gosterebilir bu durum.
Uzun zamandır masaustu kullanmiyorum ama laptopda sadece sarjdayken fare ile uyandirabiliyorum, sarjda degilken klavyeye basmam gerekiyor

Anakarttan anakarta farklilik gosterebilir bu durum.
Uzun zamandır masaustu kullanmiyorum ama laptopda sadece sarjdayken fare ile uyandirabiliyorum, sarjda degilken klavyeye basmam gerekiyor

Benim emektar laptopta şarjda takılı olsun olmasın hem klayve hem fare ile uyandırabiliyordum bu özelliği baya kullanıyordum.

MSI B450M PRO-M2 anakart kullanıyorum fakat aynı anakarttan böyle sorun yaşayan başka kimseye rastlamadım bu sorun W10 kaynaklı diyorlar oysa orijinal ve güncel W10 kullanıyorum.

O zaman dediğim gibi durum; anakarttan kaynaklı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…