Bilgisayar kendi kendine açılmış

A1a2g2

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşlemci: Ryzen 5 2600x 3600mhz
Anakart: Asus B450m-K
Ram: Corsair Vengeance LPX 8GB (1x8GB) DDR4 3000MHz
Ekran Kartı: Asus PH-GTX1660TI-O6G
SSD: Toshiba OCZ TR200 480GB SSD Disk
Kasa: Corsair Carbide Spec Delta RGB 550W Tempered Glass Gaming Kasa
Dün gece bilgisayarımı kapattım, sonra gece uyandığımda kasanın ışıklarının yandığını gördüm ama monitörde ekran yoktu. Sonra kasayı açtım ve bir oyunun kendi kendine açıldığını gördüm. Geçen gün kablosuz kulaklık aldım ve bağladım, ondan dolayı olmuş olabilir mi veya neden böyle bir şey olur?

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows bazen saçma sapan şeylerden ötürü "Kapatmak istediğinize emin misiniz?" diyebiliyor. Bende mesela sadece Brave ve Dosya Gezgini açık, bu sebepten ötürü kapatma ekranında tutuyor, soruyor emin misiniz diye. Ben de hızlıca kapatım kalktığım için farkına varmıyorum ama bilgisayar da kapanmamış oluyor. Bir dahaki oturuşumda ise bi' bakıyorum kapanmamış. Şarteller atıyor.

Size de böyle olmuş olabilir. Kapattığınızı zannedip kapatmamış olabilirsiniz. Bilgisayar da uyku veya hazırda bekle moduna geçmiş olabilir.

Yanlış hatırlamıyorsam bu konu ile alakalı bir config dosyası vardı. Kayıt defterindeki ufak bir değişiklik ile direkt olarak bilgisayarı kapatıyordu.

İşin garip kısmı gece uyanıp kapattım bilgisayarı. Sabah uyandım, bir daha açılmıştı.

Ya Windows'ta bir sorun var ya da kardeşiniz varsa siz uyurken bilgisayara çöküyor.

Evet anlamadım. Monitör ekranı açılmamıştı ama kasa düğmesinin ışığı yanıp sönüyordu.

Kardeşim girmez de kablosuz kulaklığın USB'si yapmış olabilir mi?
Emin değilim ama kulaklıktan olacağını sanmıyorum.

Birçok sebebi olabilir. Mesela TaskSchuduler bilgisayar kapalıyken açabilir. Ancak genelde geri kapanır ve bu işlemi size göstermez.
Benim düşüncem kapatmayı unutmuş olabilirsiniz. Belki uyku modundaydı.
Windows bazen saçma sapan şeylerden ötürü "Kapatmak istediğinize emin misiniz?" diyebiliyor.
Bunun Windows ile alakası yok. 3. parti uygulamalar bilgisayarın kapanmasını engelleyebilir ve engellerse bu soru karşınıza çıkar. Genelde düzgün bir şekilde save alıp kapatmanıza müsade eder.
Kardeşim girmez de kablosuz kulaklığın USB'si yapmış olabilir mi?
USB'den olacağını sanmıyorum. Cihazlar anca uykudan uyandırabilir. Windows'u açabilmesi için Anakarta sinyal göndermesi gerek.
  • FastBoot ayarını kapatın.
  • Olay günlüğünün fotoğrafını paylaşın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…