Bilgisayar kendi kendini kapatıp açıyor

• Konuyu başlatan Enzy
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 9
  • Görüntüleme 687

Enzy

Femtopat
Daha fazla  
Bilgisayarımı dün programlı kapatma ayarladıktan sonra beklemeyip direk Windows sekmesinden kapatmamın sonrası günü yani bugün bilgisayarım açılmıyor. Gün başında ekranda anakart logosu gelip kalıyordu ama şu an DP sinyal yok gibi hatalar alıyorum ve hiçbir şekilde açılmadı öneriniz var mı? Ve ayrıca işlemci fanı başta dönmüyor benim çevirmemle birlikte işlemci fanı çalışıyor sistem bilgisi aşağıda yazıyor.

Cooler Master thunder 600W.
i5 3470.
RX570 4 GB.
8 GB RAM.
DP kablo bağlantısı.

Denediğim yöntemler;
Ekran kartını sök tak.
RAM slot değiştir.
Güç kablosu sök tak.
USB kabloları sök.
Ekran kartı güç kaynağı kablosunu değiştir.
Hard disk ve SSD kablolarını söküp sadece SSD'yi taktım.
BIOS pilini söktüm taktım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kablolarında temassızlık olabilir onları da kontrol et eğer olmazsa yallah bilgisayarcıya :D

Başka bir PSU ile deneyin bilgisayarınızı.

Elimde başka PSU yok deneyemiyorum. Yarın bilgisayarcıya gideceğim sanırım uzun zaman sonra.
PSU'da sıkıntı olabilir. Ekran gelmemesi veya açılıp kapanma genelde PSU'dan meydana geliyor.

Farklı konu açan kişilerde bazıları işlemcinin blokla arasındaki macununu akması ile alakalı olabilir falan demişti baktım ama onda da bir akma gibi bir şey yok ve bilgisayarı topladım şimdi ancak bu sefer hiç açık bile kalmıyor. Direk kendini kapatıyor.

Elimde başka PSU yok deneyemiyorum. Yarın bilgisayarcıya gideceğim sanırım uzun zaman sonra.

Farklı konu açan kişilerde bazıları işlemcinin blokla arasındaki macununu akması ile alakalı olabilir falan demişti baktım ama onda da bir akma gibi bir şey yok ve bilgisayarı topladım şimdi ancak bu sefer hiç açık bile kalmıyor. Direk kendini kapatıyor.
Macun var değil mi soğutucu ile işlemci arasında?

Bilgisayarımı dün programlı kapatma ayarladıktan sonra beklemeyip direk Windows sekmesinden kapatmamın sonrası günü yani bugün bilgisayarım açılmıyor. Gün başında ekranda anakart logosu gelip kalıyordu ama şu an DP sinyal yok gibi hatalar alıyorum ve hiçbir şekilde açılmadı öneriniz var mı? Ve ayrıca işlemci fanı başta dönmüyor benim çevirmemle birlikte işlemci fanı çalışıyor sistem bilgisi aşağıda yazıyor.

Cooler Master thunder 600W.
i5 3470.
RX570 4 GB.
8 GB RAM.
DP kablo bağlantısı.

Denediğim yöntemler;
Ekran kartını sök tak.
RAM slot değiştir.
Güç kablosu sök tak.
USB kabloları sök.
Ekran kartı güç kaynağı kablosunu değiştir.
Hard disk ve SSD kablolarını söküp sadece SSD'yi taktım.
BIOS pilini söktüm taktım.

Sorun çözüldü; BIOS pilini söküp 10 dakika bekledikten sonra taktım ve BIOS'a giriş sağladım. Denediğimde select proper boot hatasını aldım ve BIOS'a girip boot seçeneğinden sıralamaya bakarken Windows 8 UEFI seçeneği aktifti, bunu Windows7 other seçeneğine alıp legacy seçeneğini aktif ettim ve select boot proper hatasını tekrar aldım. Windows 8 UEFI yapıp sıralamaya dokunmadan bilgisayarı kapatıp F7 ile boot Manager sekmesine girip SSD'yi falan değil direk manuel boot seçeneğine basarak denedim ve sorun çözüldü. Bu şekilde sorunla karşılaşan kişilere yanıt olsun.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı