Merhaba, benim bilgisayar mavi ekran hatası veriyor ve hata kodu KERNEL_DATA_INPAGE_ERROR hatası ve bu hata SSD'den kaynaklanıyor. Sağlığı %46 ya düşmüş ama sonralarda bilgisayar oyuna girmeye çalıştığımda mavi ekran veriyor ve direk kendini tamamen kapatıp geri açıyor her şey sönüyor, geri açıyor. Neden olduğunu anlamadım. Yardım eder misiniz?
23.06.2025 tarihinde yapılan güncel rehbere aşağıdaki linkten erişebilirsiniz: https://www.technopat.net/sosyal/konu/minidump-nedir-nasil-paylasilir.3817531/ Minidump dosyaları, bilgisayarınız mavi ekran verdiğinde belleğin ufak bir dökümünü barındıran dosyalardır. Bunları analiz ederek mavi...
kd> !error c0000483
Error code: (NTSTATUS) 0xc0000483 (3221226627) - nemli bir cihaz donan m hatas nedeniyle istek ba ar s z oldu.
Donanım hatan var. Zaten kendin de belirtiyorsun sorun disk sebebi yüksek ihtimalle. Olay logları yönetim olayları kısmını paylaş. HD Tune üzerinden her iki diskine ait health sekmelerini de at.
Disk okuma hatası vermiş bknz. -C0000483- Disk, sistemden sürekli çıkmış ya da bağlantısı kopmuş bknz. -C00000C0, C000000E-
Bu diskte okuma sorunu var muhtemelen Read error almışsın, Üstüne üstlük ya CRC ya da timeout hatası yemişsin bolca. Zaten sorunlu bir disk, yine de sağlık bilgilerini paylaş tam öğrenelim.
Disk okuma hatası vermiş bknz. -C0000483- disk, sistemden sürekli çıkmış ya da bağlantısı kopmuş bknz. -C00000C0, C000000E-
Bu diskte okuma sorunu var muhtemelen read error almışsın, üstüne üstlük ya CRC'ya da timeout hatası yemişsin bolca. Zaten sorunlu bir disk, yine de sağlık bilgilerini paylaş tam öğrenelim.
kd> !error c0000483.
Error code: (NTSTATUS) 0xc0000483 (3221226627) - nemli bir cihaz donan m hatas nedeniyle istek ba ar s z oldu.
Donanım hatan var. Zaten kendin de belirtiyorsun sorun disk sebebi yüksek ihtimalle. Olay logları yönetim olayları kısmını paylaş. HD Tune üzerinden her iki diskine ait health sekmelerini de at.
Ben yeni aldım HDD'yi neden bu kadar erken bozuluyor ki HDD değil mi sorun SSD de değil.
Arkadaşlar yeniden mavi ekran verdi bu sefer DMP dosyasını HDD'ye kaydetmiş onları da paylaşıyorum.
Ben yeni aldım HDD'yi neden bu kadar erken bozuluyor ki HDD değil mi sorun SSD de değil.
Arkadaşlar yeniden mavi ekran verdi bu sefer DMP dosyasını HDD'ye kaydetmiş onları da paylaşıyorum.