Bilgisayar kilitlenince güç tuşu ile kapatmanın zararı

aabbddss

Hectopat
Makaleler
1
Yer
Dünya
Daha fazla  
Bilgisayar tıkanınca güç tuşuna basıp kapatmak mı daha mantıklı reset atmakmı? Hangisi daha çok donanımlarına zarar verir.

Power tuşu ile kapattığında verilerini kaydedip, sistem kendini kapatir.
Reset tuşu sistemi kapatmak tüm işlemleri kaydetmeden ve Harddisk’ in step motorunun aniden gücünü kestığın için harddisk’ in plaka yüzeyinde çizilmelere yol açmaya başlamış olacaksın.
Yanı senin Power tuşu ile kapatman gerekiyor. Birde şu var Power tuşuna basılı tutup sistemi kapatmak da sisteme zarar verecektir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Power tuşuna uzun basmazsam garip ama sistem kapanmıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Var ama donunca işe yaramiyor.

Power tuşuna basılı tutarak sistemi kapatırsan, HDD'nin üzerinde bulunan okur kafası olduğu yerde kalıyor. Ve sistemi yeniden başlattığında okuyucu kafanın başa gelmesi gerek. Bunu yaparken de HDD'yi çizerek başa dönüyor. Yani en çok zararı Power tuşundan basılı tutup kapatarak alırsın. Reset atman biraz daha az zararlı...

Fişi çekmeyin veya elektriği kesmeyin. Ben fişi çektim, format atmak için uğraşıyorum kaç gündür. Bakkal bile yapamadı, artık kendim USB'ye atıp götürmeye başladım.

Kasamda reset tuşu da yok. Olsa iyi olurmuş. Fişini çekmek gerçekten sıkıntı yaratıyor bazen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…