Bilgisayar kilitleniyor ve tepkisiz kalıyor

sefapsd

Megapat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba herkese.
Sistemimi yeni aldım sayılır ama bir süre hiçbir sorun yokken bu aralar kendi kendine (oyun oynarken, işlem yaparken) bir anda kilitleniyor ve hiçbir şey yapamıyorum.
Fakat Discord üzerinden arkadaşlarla konuştuğumda sesimin gittiğini söylediler. Sadece işlem yapamıyorum ekran donup kalıyor.
Çözüm olarak reset atıyorum. Uzun süre beklediğim zamanlarda acaba kendi kendine düzelir mi diye, çok nadiren düzeldiği oluyor.
Bu neden kaynaklanır, gerçekten aşırı canımı sıkan bir durum.
Çözüm ve yardımlarınızı rica ediyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

ram ile alakalı bir durum değil ki

Sistem bilgilerini de yazsaydınız keşke beyefendi.

İşlemci
1 x AMD Ryzen 5 7500F 3.70GHz 6 Çekirdek 38MB Önbellek Soket AM5 MPK İşlemci (65642)
Anakart
1 x Msi Pro B650M-P AMD B650 AM5 Soket DDR5 6000(OC)MHz mATX Anakart (65690)
Ekran Kartı
1 x MSI GeForce RTX 4060 Ti VENTUS 2X BLACK 16G OC 16GB GDDR6 128Bit DX12 Gaming (Oyuncu) Ekran Kartı (65948)
Bellek
1 x Patriot Viper Venom 32GB (2X16GB) DDR5 6000MHz CL36 Gaming Ram (Bellek) (PVV532G600C36K) (65516)
SSD
1 x XPG Gammix S70 Blade AGAMMIXS70B-1T-CS 1TB 7400/5500MB/s PCIe NVMe M.2 SSD Disk (59682)
Kasa
1 x GamePower Horizon Gaming MESH Panel 750W 80+ Bronze Dahili PSU 4*120mm RGB Fan

Sorunun neden kaynaklandığını biliyorsanız burada neden konu açıyorsunuz?

Sorunun neden kaynaklandığını biliyorsanız burada neden konu açıyorsunuz?

Sistemim daha yeni sayılır ve son 1-2 haftadır bu sorunu yaşıyorum.
Birkaç araştırmalarımın sonucunda virüs tarzı şeylerin yapacağını yazmışlardı ama emin olamadım.

Arkadaş sadece RAM'den kaynaklanmıyor diyor. Neden kayanaklandığını bildiğini nereden çıkardınız anlamadım tam olarak.

Dostum dalga mı geçiyorsunuz cidden merak ediyorum. Sistemin aniden donuyorsa, düzelmiyorsa ya ekran kartında ya RAM'lerde problem vardır. Ekran kartı sürücüsünü güncellediğini varsayıp RAM'leri test etmesini istedim. Yanlış bir şey mi var ne bu tavırlarınız?

Nedense format attığımda böyle bir sorun kalmıyor. Artık virüsten mi neden bilemiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…