Bilgisayar kilitleniyor ve tepkisiz kalıyor

sefapsd

Megapat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba herkese.
Sistemimi yeni aldım sayılır ama bir süre hiçbir sorun yokken bu aralar kendi kendine (oyun oynarken, işlem yaparken) bir anda kilitleniyor ve hiçbir şey yapamıyorum.
Fakat Discord üzerinden arkadaşlarla konuştuğumda sesimin gittiğini söylediler. Sadece işlem yapamıyorum ekran donup kalıyor.
Çözüm olarak reset atıyorum. Uzun süre beklediğim zamanlarda acaba kendi kendine düzelir mi diye, çok nadiren düzeldiği oluyor.
Bu neden kaynaklanır, gerçekten aşırı canımı sıkan bir durum.
Çözüm ve yardımlarınızı rica ediyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

Kaspersky güvenli mi, veya en iyi tarayabileceğim bir antivirüs mü? Bilmediğim için soruyorum yanlış anlama lütfen.

Yanlış anlaşılacak bir durum yok hocam estağfurullah. Kaspersky piyasadaki en iyi antivirüslerin başında geliyor, güvenebilirsin.

Yanlış anlaşılacak bir durum yok hocam estağfurullah. Kaspersky piyasadaki en iyi antivirüslerin başında geliyor, güvenebilirsin.
Teşekkür ederim deneyeceğim.

Tarama sonucu hiçbir virüs çıkmadı.

Son düzenleme:
Virüs kaynaklı olmadığını belirttim sana. Memtest86 ile RAM'lerini test et sabaha sonucu at.

Render yapıyorum hiçbir problem yok, Microsoft Edge tarayıcısını açtığımda 3-4 defa başıma geldi. Onun dışında hiç olmadı. Ram ile bir sorun olmadığına eminim. Çünkü sistemim neredeyse 20 saat boyunca kullanılıyor. Birçok işlem yapıyorum ve hiçbirinde şimdiye kadar sorun yaşamadım. Belirtmek istedim.

Bu arada RAM'ler anakartın destekledikleri arasında listede yer almıyor. Bu kesinlikle düzgün çalışmayacağı anlamına gelmez; ben de listede olmayan RAM kullanıyorum ve hiç sorun yok. Yine de tavsiyem şu olabilir: tek parça RAM takılı şekilde bilgisayarı kullanmayı deneyebilirsiniz. Eğer sorunla tekrar karşılaşmazsanız iyi olur.
Ayrıca güç kaynağı problemli olabilir. %70 ihtimal

%80 de olabilir

Dediğim testi yapmadığın sürece yardımcı olamıyorum. Yaparsan bakarız, değerlendiririz.

PSU ile alakası yok, olsa idi kapanma yapardı. Donma vb sorunlar ekran kartı veya RAM sorunudur.

Format atmadan kontrol etmek istiyorsan. Sırasıyla yapman gereken eğer yüklemediysen anakarttan AMD chipsetini öncelikle bir yükle. Sonrasında Memtest'e sok. Memtest'te çıkmazsa ekran kartını FurMark ve OCCT testine sok. Hem Power mı ekran kartı mı az çok fikir verir. Hiçbiri çözülmezse tavsiyem bir format at ve formattan sonra hemen Kaspersky vb program satın almanı tavsiye ederim. OEM keyler ucuz, internette uygun fiyata bulursun. Kaspersky bireysel kullanıcı fiyatları da ucuz diye biliyorum. Virüs programından sonra sırasıyla ekran kartın, anakartın ve anakart chipsetin driverlarını yükle. Varsa BIOS Update yap bilmiyorsan bir uzmandan yardım al. Daha sonrasında Windows güncellemelerinden sonra 1-2 gün kullan. Baktın devam ediyor. Satın aldığın firmaya kasayı yolla. Elinden geldiğince her şeyini orijinal tut. Genelde crackli programlar filan da bu durumları yaşatabiliyor. Eğer bir ürün ücretsizse ürünün kendisi sensindir. O yüzden virüs programımdan geçmeyen hiçbir şeyi PC'me yüklemem. Çok şükür hala sorun yaşamadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…