Bilgisayar kilitleniyor

Herkese esenlikler dilerim, daha önce bilgisayarım CS:GO açtığım da bazen kapanıyor şeklinde konu açmıştım ve sorun PSU'da diye bir arkadaşın cevabını çözüm olarak seçmiştim. 1-2 Gün sonra bilgisayarım da CS:GO açtıktan sonra bilgisayarın ekranı kitleniyor fakat bilgisayar kapanmıyordu (30 dk önce yaşadım aynı sorunu yine.) Sorunun çözümü olarak ise bilgisayarı birkaç kere yeniden başlattıktan sonra CS:GO girebiliyorum ama bu da bilgisayara zararı olur mu kararsızım.

Gelelim stres testine, AIDA64 ile yaptığım stres teslerinin sonucun da:

İşlemci: 10 dakika beklettim bilgisayarda değişiklik, kapanma vs olmadı. Sıcaklığı en fazla 65 dereceye kadar çıktı.
RAM: 5 dakika beklettim bilgisayarda değişiklik olmadı kısa süre bekletme sebebim bilgisayarda kasma oluştu bu normal diye düşünüyorum çünkü 8 GB RAM'in neredeyse hepsini kullandı.
HDD: 10 dakika beklettim fakat bilgisayar da kapanma falan olmadı, sıcaklığı 50 dereceye kadar çıktı yani sorun oluşmadı.

Ekran Kartı: Testi başlat dediğim andan itibaren bilgisayar kitlendi fakat bilgisayar kapanmadı. (FurMark ile yaptım)

Not: Bazen ara sıra Monitörün ekranı da siyah olup sonra düzelmektedir.

Sizce sorun sadece Ekran Kartı mı yoksa PSU onun dışında priz vs de olabilir mi?

Son düzenleme:
Sorun ekran kartında bence elinizde baska ekran karti var mı deneyin.

Sadece oyun esnasında mı yaşıyorsunuz bu durumu herhangi bir anda oluyor mu?
Oyun dışında yaşamadım hatta o kadar zoom da ekran filan açtım hiç bir sorun oluşmadı fakat Steam arayüzünde (bazen, nadir) ve oyunlar da pc kitleniyor dediğim gibi kapat-aç ile de düzeliyor gerçekten garip bir hatayla karşı karşıyayım.

Ayrıca bölümüm gereği bazen saatlerce Visual Studio dan çıkmıyorum onda da kapanmıyor/kitlenmiyor bilgisayar.

Sorunun kaynağı ekran kartınız gibi gözüküyor diğer arkadaşlarda belirtmiş.
Öncelikle ekran kartına giden güç kabloları var ise onların durumlarını kontrol ediniz. Güç kaynağından gelen düşük voltaj buna sebep olabilir.
Daha sonrası ekran kartınızın sürücüsünü DDU gibi bir yazılım ile silip tekrar en güncel sürücüsünü yükleyiniz.
Hala bir çözüm alamadıysanız ekran kartınızın donanımsal olarak bir sorun olduğu aşikar. Garantisi devam ediyorsa garantiye veriniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…