Bilgisayar konumumu yanlış gösteriyor

Daha fazla  
Meslek
.
Selamlar.
Bilgisayar konumumu sürekli "İstanbul" gösteriyor (Afyon'dayım)
Mesela hava durumuna bakacağım konumu kullan diyorum, İstanbul diyor.
Harita uygulaması konumumu kullanınca İstanbul'da gösteriyor vs.
aynı ağa bağlı telefonumda sıkıntı yok, konumumu doğru gösteriyor.
VPN vs kullanmıyorum.
Sorun nedir, nasıl düzeltilir?

Hocam bu tarz uygulamalarda konum açarak değil de bulunduğun konumu elinle girerek halledebilirsin. Ama konumu açtığında neden bulunduğun şehir gözükmüyor, çözümü nedir bilmiyorum.

Böyle şeylerde mesela Türkiye üzerinde bir haritadaysanız İstanbul'u seçecektir çok doğal.

Hocam bu tarz uygulamalarda konum açarak değil de bulunduğun konumu elinle girerek halledebilirsin. Ama konumu açtığında neden bulunduğun şehir gözükmüyor, çözümü nedir bilmiyorum.
El ile giriyorum ama sorunu merak ediyorum.
Böyle şeylerde mesela Türkiye üzerinde bir haritadaysanız İstanbul'u seçecektir çok doğal.
O şekilde değil, kendi random İstanbul ile başlamıyor. Ben "konumumu kullan" dediğimde Şişli'de gösteriyor.
Meteoroloji sitesine giriyorum, konumuma göre hava durumunu göster dediğimde İstanbul'dasın diyor.
nPerf sitesinden hız testi yaparken konumumu seç deyince İstanbul'da gösteriyor vs.
Konum kullanan her programda böyle.

İnternet IP adresinizden konumunuzu tahmin etmeye çalışıyor. Masaüstü kullanıyorsanız genelde böyle yapar. Elle girilebilir bir tek. Ona kaldıysa ben ya Ankara'dayım ya Tokattayım ya da Amasya'dayım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…