Çözüldü Bilgisayar kulaklığı algılamıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
2
Laptop bilgisayarımı (Dell Inspiron 5567, i7 7500U, 16GB RAM, W10) açtıktan sonra kulaklığı taktığımda ses hoparlörden gelmeye devam ediyor. Aygıt yöneticisinden Realtek sürücüsünü devre dışı bırakıp tekrar etkinleştirdiğimde veya bilgisayarı açmadan önce kulaklığı taktığımda kulaklıktan ses vermeye başlıyor. Bilgisayar açıkken taktığımda kulaklığa geçirmemin bir yolu yok mu? İnternette araştırdığımda Realtek'in denetim masası olduğunu gördüm, o uygulama sürücü bende yüklü olmasına rağmen yüklü değil, bu normal mi?

Çözüm
İşe yaramadı.
Sorunu kendim çözdüm:
Realtek sürücüsünü aygıt yöneticisinden kaldırdım, cihazı yeniden başlattım ve bir daha realtek sürücüsü yüklü gözüktü. Silip bir daha baştan başlattım ve otomatik olarak "High Definition Audio Device" programının ses kontrolünde olduğunu gördüm. Hem kulaklığı algıladı, hem tık sesi gitti hem de istediğim zaman sağ alttaki ses menüsüne tıklayarak kulaklık ve hoparlör arasında geçiş yapabiliyorum.
İşe yaramadı.
Sorunu kendim çözdüm:
Realtek sürücüsünü aygıt yöneticisinden kaldırdım, cihazı yeniden başlattım ve bir daha realtek sürücüsü yüklü gözüktü. Silip bir daha baştan başlattım ve otomatik olarak "High Definition Audio Device" programının ses kontrolünde olduğunu gördüm. Hem kulaklığı algıladı, hem tık sesi gitti hem de istediğim zaman sağ alttaki ses menüsüne tıklayarak kulaklık ve hoparlör arasında geçiş yapabiliyorum.

Son düzenleme:
Çözüm

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…