Bilgisayar Kullanım Esnasında Donup Kapanma Sorunu

Bertan Erdogan

Decapat
Merhabalar, öncelikle sistemim:
* Ryzen 5 2600
* MSI B450 Gaming Plus
* MSI RTX 2060 gaming z
* Corsair 8gb 3000 MHz ram
* Adata su650 240gb SSD
* FSP 600w 80+
Sistemi 1 ay önce toplu olarak satın aldım ve sorunsuz bir şekilde kullanıyordum ancak dün itibariyle bilgisayar belirsiz aralıklarla donup kapanmaya başladı. Detay vermek gerekirse, oyun oynarken veya Youtube'da, Google'da dolaşırken aniden görüntü donuyor mouse hareket etmiyor ve kısayollar çalışmıyor. Sonra "Kişisel bilgisayarınız bir sorunla karşılaştı" hatası alıyorum. Birkaç dakika sonra bilgisayar biosu açıyor. BIOS'ta depolama birimleri dışında her şey normal gözüküyor. SSD takılı olmasına rağmen sata portların karşısında "Not present" yazıyor. BIOStan çıkınca bilgisayar kendini yeniden başlatıp tekrar BIOS'a giriyor. Düğmesinden kapatıp tekrar açınca ise Windows normal bir şekilde açılıyor. Kendim BIOS'a girmek istediğimde BIOS açılmadan önce ekran donup kalıyor. Bu sorun neyden kaynaklıyor olabilir ve nasıl çözebilirim yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı