Bilgisayar kullanım esnasında donuyor

toktakımtamgaz

Femtopat
Daha fazla  
RAM
2x2gb RAM
Ekran kartı
Intel HD Graphics 3000
İşlemci
İntel i5-2410
Selam, eski bir dizüstü bilgisayara sahibim. Bilgisayarım uzun zamandır kullanım esnasında kapanıyor, özel bir durumda olan bir şey değil, bazen masaüstünde bazen oyunlarda bazen ise arama motorunu kullanırken bile, hiç belli olmuyor. Öncelikle bilgisayarım eski olduğu için bu durumlar normal olabilir fakat sınav haftam ve bilgisarım oyun vs oynatmasa bile YouTube'u kullanmak bile benim için çok değerli.

Bu durumu düzeltmek için pek çok yerden pek çok şey öğrendim ve denedim.
Denediklerim;
-RAM'leri tek tek çıkartıp denemek.
-Format atmak.
-BIOS'u resetlemek (bildiğim kadarıyla soketi çıkartıp taktım, ayrıca ayarları defaulta getirdim.)
-2 farklı HDD denedim, şu an SSD taktım sorun devam ediyor.

Sorunun anakarttan olabileceğini duydum fakat bunu nasıl anlayabileceğimi bilmiyorum, zaten anakarttan ise yapabileceğim pek fazla bir şey yok sanırım. Ayrıca ısı konusunda sıkıntı yok, bazen PC açılır açılmaz donduğu bile oluyor, ki fazla zorlamadığım için yüksek ısılara hiç denk gelmedim donduğu esnada.

Şimdiden yardımcı olabilecek herkese teşekkür ederim.

Disk sağlığı kontrollerini yap, Hard Disk Sentinel bu uygulama ile yapabilirsin. Belki mevcut diskin ile alakalı bir sorun olabilir.

Disk sağlığı kontrollerini yap, Hard Disk Sentinel bu uygulama ile yapabilirsin. Belki mevcut diskin ile alakalı bir sorun olabilir.
Yanıtın için teşekkür ederim, yaklaşık on dakika evvel kontrolleri bitirdim, herhangi bir sorun yok diskimde. Ayrıca ekran kartı sürücümü devre dışı bırakmayı da denedim fakat bir işe yaramadı.

Laptop da baya eski şimdi herşeyden olabilir net bişey diyemem. Tamirciye falan götür istersen gerekli testleri yapar ona göre yapılır yapılmaz maaliyet gibi şeyleri söyler sana. Buradan da tam bişey diyemeyecem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…