Merhaba arkadaşlar,
Öncelikle bu konuda hiç bilgili olmadığımı belirtmek istiyorum. Yeni bir sistem almayı düşünüyorum. Sistem FreeDOS olarak geliyor ve kurulumları benim yapmam gerekiyor. Ben de bilmediğim için şu an elimde olan Casper Nirvana Laptop'umda deneme yapmak istedim.
Önceden Windows 7'ydi ve Windows 10 yükseltmesini yapmıştım. Microsoft'un sitesinden Media creation Tool'u indirdim. Daha sonra Rufus programını indirdim. ISO dosyasını Rufus programı ile 32 GB'lık belleğime yükledim. Önce FAT32 olarak yükledim daha sonrasında olmayınca NTFS olarak yükledim fakat ikisinde de sonuç aynı.
BIOS'a girip Boot'tan USB'mi seçip değişiklikleri kaydet ve çık yapıyorum. Sonra PC kendisini yeniden başlatıyor ve resimdeki gibi bir ekran karşıma geliyor. Burada da uzun süre duruyor. Tekrar BIOS'a girip SSD'yi seçtiğimde ise normal açılıyor. Sizce nerede yanlış yapıyorum? Ne yapmam lazım?
Not: Laptop yaklaşık 8 yıllık. USB'de eski olabilir tam hatırlamıyorum ne zaman aldığımı. Resimdeki Casper yazısı üstünde olan işaretlerin olmaması gerekiyor normalde.
Benim bilgisayarım da böyle bir şey yapıyor format atarken. Uzun süre aşağıda ekranda kılcal çiziklerle bekletiyor. Ondan sonra kurulum ekranı geliyor. Belki yeterince beklemek çözüm olabilir.
O bende de oluyordu. Hani kurulum ekranında başka PC için diye seçip otomatik olarak yazıyorsun ya. Onun yerine bu PC için diye seç ve gelen dosyayı biçimlendirdiğin USB'ye at. Ben böyle çözdüm
Arkadaşlar, rufus programını hiç ellemeyip media creation tool'da ISO'yu indirmek yerine direk usb'ye kaydet dedim ve hiçbir sorun olmadan kurulumu yapabildim.