Bilgisayar kurulumu hakkında

Gege

Femtopat
Herkese iyi forumlar hafta sonu yeni bilgisayarimin bütün parçaları tamam YouTube'den izledigim videolar sayesinde parça montajını ezberledim ama montaj sonrasi kurulumda fazla bilgim yok bilgisi olan arkadaslara sesleniyorum.(Ankart gigabyt B450M S2H)(R3 3100)
Sorularım:
1-SSD önceden laptoptaydi o SSD'yi kulanacagim önce format atmak istiyorum ama icindeki fotograflari almalıyım ne yapmaliyim?(Samsung Evo 860 250GB)
2-Anakartimin sayfasinda BIOS disinda da seyler var onlari da indirmem lazim mi lazimsa direkt indirip kuracak miyim?
3-BIOS'u gunceledim Windows'u kurdum neleri indirmem lazim?
4-BIOS'tan hangi ayarlari acmam kapamam lazim?
5- Benim atladigim bor şey varsa ekleyin ilk kez kuracağım.

1- O SSD Deki fotoları atıp format atın
2-B450M S2H da direk 3. nesil desteği var diye biliyorum bios güncellemesine gerek yok diye biliyorum.
3.Driver kurman gerekir ekran kartının
4.Ram MHZ lerini ayarlaman gerekir örneğin 3000 MHZ Ram aldıysan 2133 Olarak Çalışcaktır 3000 E çekmen gerekir.

Bunları bende çok araştırmıştım zamanında.Bios'u öncelikle güncelle en iyi sürümüne.Bios dışındaki şeyleri elleme fakat raminin mhz'si bazen az gözüküyor onu biostan arttıracaksın.Windows'u güzel bir şekilde kur.Güncellemelerinin hepsini yap.Bide ekran kartı driverın alt sürümde falan kalmışsada ekran kartını son sürüme güncelle.

Dosya yedeklemelerinizi yapıp ssdye direk kurulum yapın. Anakartınızın bios sürümü güncel değilse sağlayıcı sayfasından tek tek her sürümü sırayla indirerek güncelleme yapın. Anakart sağlayıcısının sayfasında gerekli ses ve chipset driverlarını bulacaksınız onları kurun. Sonrasında ekran kartınızın sayfasından gerekli ekran kartı sürücünüzü kurun. Eğer xmp aktif değilse bios ekranından xmp'yi aktif edin

Herkese iyi forumlar hafta sonu yeni bilgisayarimin bütün parçaları tamam YouTube'den izledigim videolar sayesinde parça montajını ezberledim ama montaj sonrasi kurulumda fazla bilgim yok bilgisi olan arkadaslara sesleniyorum.(Ankart gigabyt B450M S2H)(R3 3100)
Sorularım:
1-SSD önceden laptoptaydi o SSD'yi kulanacagim önce format atmak istiyorum ama icindeki fotograflari almalıyım ne yapmaliyim?(Samsung Evo 860 250GB)
2-Anakartimin sayfasinda BIOS disinda da seyler var onlari da indirmem lazim mi lazimsa direkt indirip kuracak miyim?
3-BIOS'u gunceledim Windows'u kurdum neleri indirmem lazim?
4-BIOS'tan hangi ayarlari acmam kapamam lazim?
5- Benim atladigim bor şey varsa ekleyin ilk kez kuracağım.
İlk olarak SSD konusundan başlayalım
1- SSD'ni laptopa geri takıp içindeki verileri bir USB bellek ile depoladıktan sonra SSD'ni sıfırlayabilirsin ardından da bilgisayara takıp kuruluma geçtiğin zaman windowsu SSD ye kurmanı tavsiye ederim HDD yok ise sadece SDD ile idare etmen zor SSD'ye windowsu kurduktan sonra HDD'nin sata kablosunu takıp HDD'yi bilgisayara okutabilirsin
2- Aynı işlemciden kullanıyorum ancak anakartım A320-S2H ve BİOS'a girdiğimde sadece ram'lerimin frekansını 3000'e çıkardım ve başka bir şey yapmadım bu yüzden BİOS'ta çok bir işin yok lakin bilgisayarı kurduktan sonra anakartının sayfasındaki tüm driverlerı kurmalısın. Chipset, Audio vb.
3- BIOS ve Windowstaki işlerin hallolduktan sonra ve anakart driverlerini kurduysan MSI Afterburner uygulaması ile ekran kartı fan ayarlarını yapmalısın ayrıca HWMonitor uygulamasını indirip anlık sıcaklık değerlerini de görebilirsin. Ekstra olarak ben Bitdefender Free Edition kurdum.
4- BIOS'tan çok bir ayar ellemeni tavsiye etmiyorum sadece ramlarin 3000 veya 3200Mhz destekliyorsa bu ram frekanslarını arttırabilirsin benimkiler GeıL Evo Spear 2x8 Modelli Ramler ve 3000Mhz'ye çıkardım
5- Atladığın pek bir şey yok son olarak özet geçecek olursam. SSD'deki verilerini bir usb bellek yardımıyla depola ardından SSD'ni sıfırla. Bilgisayar kurulumu bitirdiysen HDD sata veri ve güç kablosunu takma ilk olarak SSD'ye kuracağın her şeyi windows dahil kur ve windowstan önce BIOS'a girip ram frekanslarını yükseltebiliyorsan yükselt. bu kurumları bitirdikten sonra HDD sata veri ve güç kablosunu takıp HDD'ni bilgisayara okut. Ardından istediğin gibi kullanmaya başlayabilirsin.

Ayrıca bir sorun olursa çekinmeden sor.

İlk olarak SSD konusundan başlayalım.
1- SSD'ni laptopa geri takıp içindeki verileri bir USB bellek ile depoladıktan sonra SSD'ni sıfırlayabilirsin ardından da bilgisayara takıp kuruluma geçtiğin zaman Windows'u SSD'ye kurmanı tavsiye ederim HDD yok ise sadece SSD ile idare etmen zor SSD'ye Windows'u kurduktan sonra HDD'nin SATA kablosunu takıp HDD'yi bilgisayara okutabilirsin.
2- Aynı işlemciden kullanıyorum ancak anakartım A320-S2H ve BIOS'a girdiğimde sadece RAM'lerimin frekansını 3000'e çıkardım ve başka bir şey yapmadım bu yüzden BIOS'ta çok bir işin yok lakin bilgisayarı kurduktan sonra anakartının sayfasındaki tüm Driver'lerı kurmalısın. Chipset, Audio vb.
3- BIOS ve Windows'taki işlerin hallolduktan sonra ve anakart Driver'lerini kurduysan MSI Afterburner uygulaması ile ekran kartı fan ayarlarını yapmalısın ayrıca HWMonitor uygulamasını indirip anlık sıcaklık değerlerini de görebilirsin. Ekstra olarak ben Bitdefender Free Edition kurdum.
4- BIOS'tan çok bir ayar ellemeni tavsiye etmiyorum sadece RAM'larin 3000 veya 3200MHz destekliyorsa bu RAM frekanslarını arttırabilirsin benimkiler GeIL Evo Spear 2x8 modelli RAM'ler ve 3000MHz'ye çıkardım.
5- Atladığın pek bir şey yok son olarak özet geçecek olursam. SSD'deki verilerini bir USB bellek yardımıyla depola ardından SSD'ni sıfırla. Bilgisayar kurulumu bitirdiysen HDD SATA veri ve güç kablosunu takma ilk olarak SSD'ye kuracağın her şeyi Windows dahil kur ve Windows'tan önce BIOS'a girip RAM frekanslarını yükseltebiliyorsan yükselt. Bu kurumları bitirdikten sonra HDD SATA veri ve güç kablosunu takıp HDD'ni bilgisayara okut. Ardından istediğin gibi kullanmaya başlayabilirsin.

Ayrıca bir sorun olursa çekinmeden sor.

Tesekkurler hocam öncelikle laptop çöpte 😅
1- 1. soru tekrar
2-Ekran karti ASUS AREZ RX580 8 GB MSI yazilimi olur mu?
3-BIOS'tan sonra chipset Audio gibi sadece indirip kurmam mi lazim (ekran kartı sürücüleri gibi) yoksa USB'ye atıp BIOS'tan mi yapmam lazim.
4-Stress testi mi ne varmis onun gibi başka testler lazim mi?(Adi nedir?)
5-HDD yok cok lazim mi?
6- Format USB'si hazirlayinca Windows'ta yükleniyor mu?
7-Format atarken SSD göründügü ekranda SSD'yi silmi yapacağım biçımlenir mi
Uzun oldu biraz.
8- bir 8 daha almam lazim mi sizce hocam ileride almayi dusunuyorum yaziniza gore bir HDD de lazim kac gb yada tb almam yeterli tesekkurler simdiden
Tesekkurler hocam öncelikle laptop çöpte 😅
1- 1. soru tekrar
2-Ekran karti ASUS AREZ RX580 8 GB MSI yazilimi olur mu?
3-BIOS'tan sonra chipset Audio gibi sadece indirip kurmam mi lazim (ekran kartı sürücüleri gibi) yoksa USB'ye atıp BIOS'tan mi yapmam lazim.
4-Stress testi mi ne varmis onun gibi başka testler lazim mi?(Adi nedir?)
5-HDD yok cok lazim mi?
6- Format USB'si hazirlayinca Windows'ta yükleniyor mu?
7-Format atarken SSD göründügü ekranda SSD'yi silmi yapacağım biçımlenir mi
Uzun oldu biraz.
8- bir 8 daha almam lazim mi sizce hocam ileride almayi dusunuyorum yaziniza gore bir HDD de lazim kac gb yada tb almam yeterli tesekkurler simdiden
@Kaan Barış

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı