Bilgisayar masası yaptırmak için öneri

Makaleler
2
Bilgisayar masası yaptıracağım ama aklımda birkaç soru var.
1- Resimde kırmızı işaretli alandaki hoparlörleri yükseltmenin yolu var mı? Açıkçası masanın üstünde direkt olarak durmasını istemiyorum. Ama yükseltme ekleyince de sonradan sistemi değişince pişman olmaktan korkuyorum.
2-Resimdeki mavi ile işaretlenmiş kasa koyma yerinin arkası açık mı olmalı yoksa kapalı mı? Kapalı olursa kabloları kasaya bağlayamam diye düşünüyurum ama açık olursa da o zaman kasa koyma yeri sağlam olmayabilir.
3-Masa hangi cins odundan yapılmalı ve kalınlığı kaç cm olmalı?
4-Masanın rengi olmalı? Ben siyah düşündüm bilgisayar ile uyumlu olsun diye ama hem çok tozu gösterir hem de çok siyah içi karartır.
5-Masaya başka bir şey eklemeli miyim? Bir de kulaklık standı eklemek istiyorum ama masanın neresine eklesem bulamadım. Masanın direkt köşesine eklesem evdeki küçük kardeşim çekip aşağıya atabilir.
6-Masanın altına kablo toplayıcı yapmayı düşünüyorum sizce nasıl bir şey yapmalıyım ?
Evimin yakınındaki marangozo yaptıracağım. O yüzden bütçem belli dğeil. Pazarlık yapıp yaptıracağım.

Dosya Ekleri

• Screenshot_41.png
    2,1 MB · Görüntüleme: 206
  • Screenshot_42.png
    1,3 MB · Görüntüleme: 175
Oraya gidip kafana göre ayarlaman gerekiyor, son dönemdeki Technopat kitlesinden böyle bir konu için destek alman zor.

Çok yaşıyorum ilk mesajı yazıp uzuyorlar.

Tavsiyem ustası ile konuş ayarla.

Aslında evet usta ile konuşmam daha iyi olur ama gitmeden önce araştırma yapmam ve tavsiye almam iyi olur diye düşündüm.

Aslında evet usta ile konuşmam daha iyi olur ama gitmeden önce araştırma yapmam ve tavsiye almam iyi olur diye düşündüm.

Maalesef eski kitle yok, mesaj kasmak için bilmeden ilk mesaj yazıp kaçanlar dışında kolay kolay cevap alamıyoruz.

Acelesi yok ne de olsa. Usta ile halletmen en iyisi olacaktır.

Maalesef eski kitle yok, mesaj kasmak için bilmeden ilk mesaj yazıp kaçanlar dışında kolay kolay cevap alamıyoruz.

Acelesi yok ne de olsa. Usta ile halletmen en iyisi olacaktır.

Evet eski kitlesi kesinlikle yok ona katılıyorum ama nadir de olsa belki bilgili biri çıkıp yardım eder diye düşündüm. Galiba sizin dediğiniz gibi direkt usta ile konuşmak en iyisi olacak.

Marangoza yaptırdığım 150x75 cm masa kullanıyorum ben de. 75cm 65 de olabilirmiş, bana yeterdi o da. Masa üstüne sonrada 60x25'lik bir stand ekledim, kesinlikle gerekli. Monitörün yukarıda olması, bazı eşyaların yukarıda olması, standın altına koyduğun eşyaların daha derli toplu durması vs. baya kullanışlı. Eski dolabımdan çıkan parçayı kesip 150x20 uzunluğunda tümden yanlamasına masaya koymak istiyorum. Yani en önemli tavsiyem bence stand yaptırın. Sallanmayı önlemek için 4 ayrı bacak yerine sallanmayan birbirine tutturuluk bacaklarlar almanız iyi olur ama fiyat çok artabilir. 150 cm gibi uzun bir masa yapacaksanız bir ayağının olduğu yere dolap veya çekmece tarzı ek yapmak da işe yarayabilir. Bende o da yok ama olsa güzel olurdu diyorum.

İnternette tam sizin dediğiniz gibi bir ürün buldum. Hoparlör ve monitör yukarıda ama benim monitörün ayağı çok uzun eğer yukarı doğru yükseltme yaparsam masanın alanı çok küçülebilir. Çünkü ben aynı zamanda bu masada ödev de yapıyorum. O yüzden açıkçası kararsız kaldım.
Bir de monitörün yukarıda olmasının avantajı veya dezavantajı var mıdır ki?
Sizin dediğiniz gibi olan masa;

Marangoza yaptırdığım 150x75 cm masa kullanıyorum ben de.

Malzeme olarak ne yaptırdınız bir de masanın kalınlığı sizce kaç olmalı?

Bir de monitörün yukarıda olmasının avantajı veya dezavantajı var mıdır ki?
Sağlıklı oturuş için tam görüş hizanda olması lazım. Monitör üstte olunca ayağı masada yer kaplamıyor, bu da avantaj.
Malzeme olarak ne yaptırdınız bir de masanın kalınlığı sizce kaç olmalı?
MDF sanırsam. en üstteki parça 1 cm. Çerçeve kısımlarındaki destek kısımları ile birlikte 3-4 cm. Atarım fotoğrafını eve geçince, şu an dışarıdayım.

Mesela şöyle masalar baya işlevli bana göre:

Hocam şu kasa için koyma yeri var ya sakın sağını ve solunu kapatmayın hava alamaz. Oraları açık tutun hava girmeyince Full toz oluyor içi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…