Bilgisayar masasını büyütmek için ne yapılabilir?

MuroRado

Hectopat
Makaleler
1
Yer
Ankara / Keçiören
Ben bilgisiyar masamı biraz büyütmek istiyorum.
Bunun için 2 tahta alıp montelemek gibi fikrim var, sizce bu kötü bir fikir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben bilgisayar masamı biraz büyütmek istiyorum.
Bunun için 2 tahta alıp montelemek gibi fikrim var, sizce bu kötü bir fikir mi?

Birleşim kısımlarını kusursuz yaparsan güzel fikir.

Babam marangoz olduğu için buna göre yorum yapayım. Ahşap ürünleri genellikle bir zıvana geçme ya da kavelya gibi çeşitli birleştirme teknikleri olmadığı sürece kava kafaya eklenemezler. Kafa kafaya yapıştırın ve masaya elinizle vurun anında ayrılır. Ayrıyeten ek yaptığınız yerin altına ilave destekler koymanız lazım. Bunun yerine masanın üst tablasında daha geniş bir tabla kestirip masanın üzerine yerleştirin ve alt tabladan vidalar atın.

Birleşim kısımlarını iyi yapmanın dışında bir de ek parçalara destek sağlama konusu var. Montelediğin her parça için ayak takmalısın yoksa üstüne ağırlık koyduğunda riskli olabilir.

bende bir destek yapmayı düşünüyorum zaten hatta onun için masanın ayakkarının boyutunu bile aldım

Birleşim kısımlarını iyi yapmanın dışında bir de ek parçalara destek sağlama konusu var. Montelediğin her parça için ayak takmalısın yoksa üstüne ağırlık koyduğunda riskli olabilir.
Kesinliklikle haklısın bu yüzden ayakların ölçülerinid aldım

masaya bağlanan kısımlarına sağlam iki L demiri atarsın ek olan parçayı da MDFden aynı boyda kestirirsin masaya sağlam ek yapmış olursun.

Bende bir destek yapmayı düşünüyorum zaten hatta onun için masanın ayakkarının boyutunu bile aldım

Karar size kalmış ancak dediğiniz yöntemin maliyeti benimkinden aşağı kalmaz ek olarak benim dediğimde yekpare bir parça olacağı ve alanın büyük kısmında iki tabaka üst üste kalacağı için çok daha rijit bir hal alır, elbette karar sizin. Günümüzde Mdf'nin ve suntanın tabakası maliyetler sebebi ile yarı yarıya kilo kaybettiği yani özgül ağırlığı düştüğü ve sıkılığı azaldığı için özellikle L ayak gibi bağlantılarda atacağınız 3.5x18'lik vidalar yüzeyi yolup geri geliyor.

Bu bana tahmini ne kadara patlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…