Bilgisayar mavi ekran veriyor

semih6577

Decapat
Daha fazla  
RAM
32gb kingston
SSD veya HDD modeli
1tb ssd,1.8tb hdd
Ekran kartı
Rtx
Anakart
Asus rog strix z590-f
İşlemci
İ5 11400f
Bilgisayarımı başlatmak istediğimde mavi ekran veriyor. Kendi kendine restart atıp automatic repaire atıyor. Advanced optionstan da hiçbir şey yapamıyorum. Ne güvenli mod açabiliyor ne de bilgisayarı formatlayabiliyorum. Kafayı yiyeceğim.

Sanırım disk sorunu. USB bellekle başlatın. Disk seçme ekranında Shift+F10 tuşlarına basın. Terminalde şu komutları sırayla yazın:

Diskpart
List disk
Select disk X (X yerine kurulum yapacağınız disk numarasını girin.)
Convert GPT
Exit

Diğer seçenek; kurulum yapacağınız diski sistemden söküp farklı diske Windows kurmayı deneyin.

SATA Mode > AHCI olarak kalmalı.

Son düzenleme:
Sanırım disk sorunu. USB bellekle başlatın. Disk seçme ekranının görselini paylaşın.

Disk seçme kısmında Shift+F10 yaptım, bir şey olmadı ve farklı bir yerden okudum, adamın biri CSM'yi çalıştır diyordu. Ben de çalıştırdım ondan sonra bilgisayar açıldığında ekran gelmedi hiçbir zaman ve bunu da internetten araştırdığımda farklı biri RAM'leri sök tak düzelir dedi, onu da yaptım, artık klavye ve mouse ışıkları da yanmıyor.

BIOS pilini söküp 15 sanye bekleyin ve geri takın. CSM'yi çalıştırmak nedir onu anlamadım. BIOS'tan ya açarsınız ya da kapatırsınız.

Hocam BIOS pilini çıkarttım 5dk bekledim sonuç yine aynı

BIOS pilini söküp 15 sanye bekleyin ve geri takın. CSM'yi çalıştırmak nedir onu anlamadım. BIOS'tan ya açarsınız ya da kapatırsınız.

@semih6577 Farklı PC'de veya İnternet Kafe'de USB belleğe Memtest yazdırıp RAM testi yapın.

Hocam daha ekran gelmiyor ki ben nasıl RAM testi yapacağım

Bir de internette bazı kullanıcılar RAM'leri farklı slotlara tak dedi bu yöntem doğru olur mu?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…