Bilgisayar mı laptop mu?

Katılım
25 Aralık 2020
Mesajlar
15.208
Çözümler
12
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
4060 ASUS TUF A15 almayı düşünüyordum ama fiyatlar arttıkça fiyatını hak etmediğini düşünmeye başladım.

Alternatif olarak 4060 Ti 5600X kasa dizerim ama sıvı soğutucu ve monitör derken 30-40 kağıt arası fiyat çıkar herhalde ama almak mantıklı olur mu emin değilim.
Şu açıdan emin değilim; aşağı yukarı 1 sene daha evdeyim ama tercih yaptığımda kasayı satmak zorunda kalacağım. İkinci elde satmakta zorlanır mıyım veya kasayı sattığımda ise iyi bir laptop alabilir miyim şüpheye düşüyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Zor bir karar ama sizin yerinizde olsam ben laptopdan yana kullanırdım.Piyasanın çok fazla belirsiz olması ve 4060 lık cihazın gayette işimi rahat görüceği için.
 
İfadeler: T21
Sıvı soğutucuya gerek yok. Tercih yaptığında neden satmak zorunda kalasın ? Ben de senin gibi düşündüm Üniversitemin ilk yılında kasamı satıp laptop aldım. Sonra eve çıktığımda laptopu bırakıp tekrar kasa dizdim.
 
İfadeler: T21
Laptop almış birisi olarak şunu söyleyebilirim. Laptop, her ne kadar güzel dursa da parça kalitesi düştüğü için aynı performansı vermiyor. Örneğin IPS 144 Hz panel yazıyor ancak renk doğruluğu TN monitörümden kötü. İşlemci kısmını biliyoruz zaten, gerek ısınma gerek başka direkt gücü etkileyen faktörler vs. geri düşmesine sebep oluyor. Ancak paket halinde ve taşınabilir olması ile bu sıkıntıları kapatıyor.

1 yıl sonra hemen laptop lazım olacaksa laptop daha mantıklı geliyor. İkinci elde bir şeyleri satmak bölgeden çok etkileniyor, kargo ile satış ise tamamen risk. Cümlelerin düzeni oluşmadı ancak demek istediğim anlaşılmıştır.
 
İfadeler: T21
Şahsen ben bu sene üniversitede lazım olacağı için laptop aldım sizinde öyle yapmanızı şiddetle tavsiye ederim sonradan uğraşmayın. Hem bir seneye kadar laptop fiyatları da uçar. Daha sonra kasa içindeki dosyalarınızı taşımak zor olabilir.
 
İfadeler: T21
Tercih yaptığında neden satmak zorunda kalasın ? Ben de senin gibi düşündüm Üniversitemin ilk yılında kasamı satıp laptop aldım. Sonra eve çıktığımda laptopu bırakıp tekrar kasa dizdim.
Laptop tarafı dâhâ ergonomik ve fiyat dengesizliği kafamı karıştırıyor.

Şimdi Tuf A15 4060 fiyatına baktım Trendyol sitesinde en ucuz 37.500 yazmışlar ve onun da 3 tanecik stoğu kalmış. Seneye alırsam dünya para isterler laptop için.
Abuk sabuk işler anlayacağın.

Demek istediğinizi anladım ama laptop fiyatlarını kazık buluyorum, ekonomi kararları alınırken yine giren çıkan tüketiciye oluyor.
 
@T21 kompakt ürünler hep böyledir zaten. Piyasa özellikle teknoloji geliştirilemediği için durgunken başka şansın da yok ne yazık ki. Şansına devrimsel ilerleme olur da elindekinin değerini düşürürse yapacak pek bir şey kalmaz ama aynı ilerleme masaüstünde de oluyor, o yüzden her türlü halihazırda alışveriş yapmış tüketiciye zarar ettirecek. Beklersen ve olmazsa o zaman da almamış tüketici zarar edecek.
 
Bence hocam direkt laptop alın geçin sonuçta eninde sonunda laptop almak zorundasınız şimdi alın hem daha uygun olur hem de bilgileriniz sabit bir yerde kalır. Tabii yine sizin kararınız.
 
İfadeler: T21
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…