Bilgisayar Mikrofonu Algılamıyor

Açıkçası ben Realtek arayüzünü tam çözemedim. Biraz rastgele çözdüm sorunu. Dolayısıyla sadece ekran görüntülerini paylaşabiliyorum. Aynı ayarları uygulamayı deneyebilirsiniz ya da isterseniz sorununuzla ilgili bir konu açın, daha iyi bilen arkadaşlar yardımcı olacaktır.

Ara ayarları oluyor onları da atabilir misiniz size zahmet?

Dosya Ekleri

• aygıt gelismis.png
    aygıt gelismis.png
    77 KB · Görüntüleme: 663
  • konektor.png
    konektor.png
    75,7 KB · Görüntüleme: 690
Ek ayar olarak bunu bulabildim, benim anakart Asus. Realtek Arayüzü farklı olabilir.

realtek-4.PNG

Benim su anda kullandigim JBL’in normal mikrofonlu jakli kulakligi. Ama oyunlarda mikrofonu gormuyor. Bi jaka takiyorum sadece kulaklik gorevi goruyor, diger jaka takiyorum mikrofon oluyor sadece ses gelmiyor.

Realtek driverini indirdim kurdum ancak ayarlamasini yapamadim. Nasil cozebilirim bu sorunu?

Bu arada ben bu dediğinize şimdi uyandım da sizin jak bu resimdeki örneklerden alttaki gibi 3 çentik mi yoksa üstteki gibi 2 çentik mi?

20191116_185230.jpg

Eğer 3 çentik ise bu linkteki splitter gibi bir ürüne ihtiyacınız var sanırım. Bu splitter, orjinalinde tek jak üzerinde bulunan mikrofon ve kulaklık özelliğini ayırıp, her özellik için ayrı birer jak tahsis eder. Tabii bu marka şart değil alternatifler de olur.

Normalde mikrofonlu PC kulaklıkları, mikrofon ve ses için 2 çentikli ayrı jaklara sahiptir ve bu kulaklıklarda genelde bu iki jak aşağıdaki gibi bitişik şekilde olur. Bunlar kasa üzerinde yan yana olan girişlere uygun şekilde takılır:

20191116_190239.jpg

Ancak tek jaklı (3 çentikli) mikrofonlu telefon kulaklıklarında mikrofon ve kulaklık aynı jak üzerindendir ve zaten telefonda da tek giriş vardır. Ses alımı da iletimi de tek jak ve tek girişten yapılır. Sizin kulaklık da bunlardansa sorununuz bu olabilir.

Ek ayar olarak bunu bulabildim, benim anakart Asus. Realtek Arayüzü farklı olabilir.

Eki Görüntüle 460344

Bu arada ben bu dediğinize şimdi uyandım da sizin jak bu resimdeki örneklerden alttaki gibi 3 çentik mi yoksa üstteki gibi 2 çentik mi?

Eki Görüntüle 460351

Eğer 3 çentik ise bu linkteki splitter gibi bir ürüne ihtiyacınız var sanırım. Bu splitter, orjinalinde tek jak üzerinde bulunan mikrofon ve kulaklık özelliğini ayırıp, her özellik için ayrı birer jak tahsis eder. Tabii bu marka şart değil alternatifler de olur.

Normalde mikrofonlu PC kulaklıkları, mikrofon ve ses için 2 çentikli ayrı jaklara sahiptir ve bu kulaklıklarda genelde bu iki jak aşağıdaki gibi bitişik şekilde olur. Bunlar kasa üzerinde yan yana olan girişlere uygun şekilde takılır:

Eki Görüntüle 460358

Ancak tek jaklı (3 çentikli) mikrofonlu telefon kulaklıklarında mikrofon ve kulaklık aynı jak üzerindendir ve zaten telefonda da tek giriş vardır. Ses alımı da iletimi de tek jak ve tek girişten yapılır. Sizin kulaklık da bunlardansa sorununuz bu olabilir.

3 çentik bendeki jak. Sanırım o çeviriciden almam gerek. Peki gaming alırsam da bu çeviriciyi kullanmak zorunda mıyım?

Alacağınız ürünü inceleyip öyle karar verin ama sanmam. Gaming kulaklıklar da ikili jak oluyor sanırım.

Evet hocam şimdi kutu içeriklerine baktım çeviricileri mevcut. Sanırım bir süre mikrofonsuz devam edeceğim. Black friday indirimlerinde Corsair HS50 veya Hyperx Cloud stinger arasında karar verip birini alacağım. Yardımlarınız için sağ olun.

Arkadaşlar düne kadar hiç bir şey yoktu mikrofonumda hatta arkdaşımla sabahın 7.30'na kadar destiny 2 oynuyoduk sesli bir şekilde lakin pc yi kapattım ve 14.30 civarı tekrar açtım discord'a girdim ve fark ettim ki mikrofon çalışmıyor pc mikrofonu görmüyor youtube'deki videoların tamamını izledim hiç biri işe yaramadı forum sitelerinde ki önerileride yaptım olmadı asus laptop kullanıyorum 1 adet jac girişi var ses kartı takıp oraya mici takıyorum yine görmüyo ama mic çalışıyo anlayamadım sıkıntıyı yardım eden olursa çok müteşekkir olurum herkese iyi günler.

Arkadaşlar düne kadar hiç bir şey yoktu mikrofonumda hatta arkdaşımla sabahın 7.30'na kadar destiny 2 oynuyoduk sesli bir şekilde lakin pc yi kapattım ve 14.30 civarı tekrar açtım discord'a girdim ve fark ettim ki mikrofon çalışmıyor pc mikrofonu görmüyor youtube'deki videoların tamamını izledim hiç biri işe yaramadı forum sitelerinde ki önerileride yaptım olmadı asus laptop kullanıyorum 1 adet jac girişi var ses kartı takıp oraya mici takıyorum yine görmüyo ama mic çalışıyo anlayamadım sıkıntıyı yardım eden olursa çok müteşekkir olurum herkese iyi günler.
Acaba çözebildin mi sorununu?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı