Bilgisayar montajlamak için hassas olmak gerekli mi?

Screnz

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar bilgisayar al sat yapıp ucuzdan toplayıp üstüne kar koyup satmak istiyorum. Ama montajı yapabileceğime emin değil. Çok hassas mı olmak gerekiyor yoksa dikkatli olursam yapabilir miyim?

Arkadaşlar bilgisayar al sat yapıp ucuzdan toplayıp üstüne kar koyup satmak istiyorum. Ama montajı yapabileceğime emin değil. Çok hassas mı olmak gerekiyor yoksa dikkatli olursam yapabilir miyim?
Dikkatli olursan yaparsın.

Aşırı hassas malzeme değiller. Dikkatli ve doğru montaj yaptığından emin olduğun sürece sorun yok. Çok hassas değil dediysem de patır kütür davranmamak lazım.

Yani kimi sistemlerde aşırı hassas olmak gerekiyorken (çok pahalı sistemlerde vs.) kimi sistemlerde birazcık dikkatli olsanız bile halledebiliyorsunuz. Ama böyle bir işe girecekseniz hani bir tecrübeniz olursa rahat edersiniz. Ama tecrübesiz girecekseniz de takıldığınız noktada YouTube veya forum üzerinden yardım alırsınız.

Vida sıkmayı, kablo takmayı biliyorsan gayet basit bir iş. Dikkat etmen gereken statik elektriği vücudundan atmak, PC bileşenlerini anti-statik yüzeylerde bulundurmak gerekirse eldivenle çalışmak.

Evet, hassas olmasınız. İşlemcisi koyarken, macunu sıkarken, fanı veya sıvı soğutma pompasını montajlerken falan kesinlikle dikkatli olunmalı. Onun dışında kabloları çok bastırmayın. Girmeyen girmez, zaten belli olur girmeyen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…