Kardeşim Meslek lisesini gözünden çıkar. Ben meslek lisesi mezunuyum , yazılım müh. okuyorum. Anadolu teknik lisesinin bana verdiği getirisi sadece uygulamalı derste diğer arkadaşlarından daha hızlı yazıyorsunuz sade. Ancak eğitim görevlisi sen hiç bir şey bilmiyormuş gibi anlatıyor ve öyle yorumlanıyorsun bu sebeple meslek lisesinin bir avantajı yok . meslek lisesinde fen ve matematik derslerinde muhakkak geri kalırsın . Müh. demek , Günlük hayatımızdaki sorunları modelleyerek bir çözüm aracı üreten kişilere denir . Bu modellemelerde türev integralin dif. denklemlerle uğraşırsın. Hangi lisede olursan ol plan programlı çalışman gereklidir 4 sene boyunca. ODTÜ - İTÜ gibi üniversiteye düş ki türkiye piyasasında bilgisayar müh. çok var , bir ayrıcalığınız olsun .Bilgisayar mühendisi biraz elektrik biraz yazılım ile donanım , network gibi işlerde bulunurlar. Benim Anadilime yakın ingilizcem var , a1 seveyisinde almancam , almancayıda B2 seviyesine getirdiğimde ispanyolça ögrenecem . Kendini zaman aşımına bırakmazsan ve sürekli güncellersen önün çok açıktır. Host ve Domain paketleri sunan holdingler , Vestel gibi beyaz eşya fabrikaların , CEO bile olabilirsin ki yakın bir tanıdığımız bilgisayar müh. ve vestelin eski CEO'du