Bilgisayar mühendisleri iyi maaş alır mı?

624119

Centipat
Merhaba, ben iyi maaş alan bir meslek arıyorum.(9. sınıfım) evet biliyorum meslek düşünmek için biraz geç, ama ona göre üniversite bölümü seçip hedefimi belirlemek için yazıyorum bunları. Yani arkadaşlar güzel bir üniversiteden (ODTÜ, Boğaziçi, TOBB) bilgisayar mühendisliği okursam iş imkanlarım neler ya da bu iş imkanlarindan en fazla maaş alanı nedir?

Tobb u iyi biliyorum iş imkanı açısından çok iyi universitedir.

Elektrik elektronik bölümü veya bilgisayar mühendisi kadın doğum da olabilir bunlar çok kazanıyor

Ülkemizde pek para kazanacağını sanmıyorum ama yazılım sektörü dünya da büyümeye yeni başlamış kazançlı bir sektör.

Eğer yüksek kıdemli olup yurdışına açılırsanız eğer ve işinizi çok iyi yapıyorsanız 60k dolara kadar yolu var
Yolun başı bile yılda 60.000 dolardan daha fazla, ( Amerika için )

Ülkemizde pek para kazanacağını sanmıyorum ama yazılım sektörü dünya da büyümeye yeni başlamış kazançlı bir sektör.

Ben 60k yıllık belirtmedim çok iyiyse ayda 60k dolar alır

Bilişim sektöründe kamu kurumunda çalışan biri olarak kendinizi alanınızda geliştirdiğiniz sürece yurt içi yurt dışı her türlü güzel maaşlar alırsınız.

Anladim hocam, teşekkürler.

Ben 60k yıllık belirtmedim çok iyiyse ayda 60k dolar alır
Yılda 720.000 alacak yazılım mühendisinin en az 20 yıl tecrübesi vardır muhtemelen. Ama 30'lu yaşlarda 300.000 ' ün üstüne çıkması mümkün.

Bilişim sektöründe kamu kurumunda çalışan biri olarak kendinizi alanınızda geliştirdiğiniz sürece yurt içi yurt dışı her türlü güzel maaşlar alırsınız.

Aynen bilgisayar programcılığı okuyan birisi bile yurt dışına gidip çalışabilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…