Hacettepe bilgisayar mühendisliğinde okuyorum, donanım tarafını pek düşünmüyorum ama dediğiniz Excel vb yaptıracak şirket kesinlikle istemiyorum, zaten dediğim gibi en büyük hedeflerimden biri savunma sanayiide çalışmak, onda da sınıf engeline takılıyorum. O yüzden diğer küçük olmayan gerçekten ürün geliştiren şirketlerde çalışmak istiyorum.
Matematiği türevi ıntegra'li vs kalkülüs dersleriyle hallettik, istatistik ve olasılığı da bu yıl alıyorum. Elektronik devre dersimiz var ama veri yapıları algoritmalar gibi zorlayıcı dersler varken kimsenin buna özel çalıştığını görmedim, dediğiniz gibi çoğunluk yazılım alanında ilerliyor. Ben de donanımla pek ilgilenmiyorum 3-4'teki teorikleri de siber güvenlik ya da ileri düzey algoritma gibi derslerden seçmeyi düşünüyorum her ne kadar kesin olmasa da.
Benim merak ettiğim atıyorum yapay zeka, oyun-uygulama geliştirme, veri mühendisliği gibi çokça alan var, ben şu an için backend üzerine gidiyorum ama staj için ne kadarlık bir bilgi istediklerini kestiremiyorum. Ya da stajıma girince bana nasıl görevler verecekler gibi.