Bilgisayar mühendisliği 2. sınıfta nasıl proje yapılabilir?

UltimateTeam

Hectopat
Merhaba, bilgisayar mühendisliğinde 2.sınıfa geçtim. Aslında 3 ve 4'te verilen dersler ilgi çekici duruyordu (yüksek lisans yapmayı isteyecek kadar) ama bunlar için erken olduğunu düşünüp bu yaz bize verilen OOP derslerini pekiştirmek için Spring Boot gibi bazı backend araçlarını ve bazı tasarım örüntülerini öğrendim. Klasik olarak bir sosyal medya tarzı platform geliştirmeyi düşündüm, bayağı bir ilerleme de kaydettim ama benim asıl amacım hocalarla vs proje yapabilmek. Bunun için bölümümde programlar var ama genelde 3 veya 4. sınıflara yönelik oluyor ya da örneğin sağlam makine öğrenmesi bilgisi isteniyor.

Benim merak ettiğim ne zaman bu şekilde bir proje fırsatı bulabilirim? Spring gibi backend teknolojileri bu araştırma projelerinde işe yarar mı? Çünkü 4 yıllık bölüm okuyup en sonunda bir uygulama geliştirmekten fazlasını yapmak istiyorum. Sizce bu seneyi nasıl geçirmeliyim? Bilgisayar ağları ya da makine öğrenmesi gibi teorik konuları daha dersini almadan görmeye gerek var mı yoksa bu yıl da teorik konular yerine oyun, web geliştirme gibi alanları mı takip etmeliyim?

Son düzenleme:
Var. Kütüphane otomasyonu, üye kaydı ile.
Uçak bileti otomasyonu, üye kaydı ve TCKN ile bilet satışı ile.

Var. Kütüphane otomasyonu, üye kaydı ile.
Uçak bileti otomasyonu, üye kaydı ve TCKN ile bilet satışı ile.
Tam anlamadım hocam, bunlar full stack projeleri değil mi, network gibi teorik konuları öğrenmem mi gerekiyor? (Var dediğiniz için sordum)

Tam anlamadım hocam, bunlar full stack projeleri değil mi, network gibi teorik konuları öğrenmem mi gerekiyor? (Var dediğiniz için sordum)
Network teorisi nedir bilmiyorum ben size proje konuları önerdim.

Network teorisinden kastınız nedir hocam? Okudum detaylı en başından. Bir şey anlamadım.
Hocam direkt o konu değil de mesela seçmeli bilgisayar ağları, güvenlik, makine öğrenmesi derslerini kast etmiştim. Yani bilmiyorum bölümde gördüğüm projelerin birçoğu makine öğrenmesiyle ilgiliydi.

Hocam makine öğrenmesi zor olabilir. Ondan önce veri madenciliğini iyi bilmek gerekir. Veri madenciliği projesi önerebilirim yapmak isterseniz.

Hocam makine öğrenmesi zor olabilir. Ondan önce veri madenciliğini iyi bilmek gerekir. Veri madenciliği projesi önerebilirim yapmak isterseniz.
Hocam veri ile ilgili kavramları biraz karıştırıyorum yani ne yazacağımı bilemedim o yüzden. Ama öncesinde istatistik olasılık vb dersleri almam daha iyi olacaksa 2. sınıf yazında da yaparım.

Ben sadece bu tür konulara hemen girmeliyim yoksa geç kalırım diye kafam karışıyor, ama bana geç diyen görmedim şimdiye kadar.

Makine öğrenmesi de veri madenciliği, olasılık ve istatiği kapsar. 3. sınıfta olaslılık ve istatistik 4. sınıf 1. dönem veri madenciliği, 2. dönem makine öğrenmesi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…