Bilgisayar mühendisliğinde okuyan bir arkadaşım için laptop alacağız. Başlığa 40 bin TL'ye kadar yazmamın sebebi eğer işimizi 30 bin TL'lik bir cihaz görecekse ekstradan para vermek istemememiz. Arkadaşım oyun oynamıyor. Sadece okul ve internette gezinme amaçlı kullanacak. Ekran renklerinin iyi olduğu ve şarjının da nispeten fazla götüreceği bir cihaz olursa çok daha güzel olur. Önerilerinizi bekliyorum.
@atar1993 Ekran boyut tercihi yok hocam. Mühendislikte çok ağır programlar kullanılmıyor bildiğim kadarıyla. O yüzden 16 GB Ram yeterli olacaktır diye düşünüyorum.
@atar1993 Hocam ilk attığınız modeldeki işlemci i9 ve TDP değeri 115W. Sarj konusunda ekstra bir sıkıntı yaratır mı bu durum?
İşlemci güç yönetimi yapılan bir donanıma sahip (Performansı bayağı kısarak batarya ömrünü uzatıyor) bu sebeple batarya olarak yeterince iyi götürecektir. Fakat bunun yerine ekran boyutu derdiniz yoksa 14 inçlik ASUS'u öneririm. Malzeme kalitesi hafiflik ve batarya ömrü olarak benim temel tercihim. Son 3 nesildir Intel işlemcilerin güç tüketimi fazla maalesef. Bu sebeple batarya için AMD tercih etmenizi öneririm.