Bilgisayar Mühendisliği İçin Dizüstü Bilgisayar Önerisi

Digital Lance

Hectopat
Bilgisayar mühendisliği bölümünde okuyorum ve okula götürmek için bir laptop almayı planlıyorum. İnternette gezinirken şu modellere rastladım:
Hangisi sizce daha iyidir? Ya da bu fiyatlara yakın bir tavsiyeniz varsa yazabilirsiniz. Okula götüreceğim için fazla ağır ve büyük olmayan bir şey arıyorum. SSD li olursa da iyi olur ama SSD olunca biraz daha pahalı olduğu için kesinlikle SSD olsun diye bir kriterim yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bizde aldık pişman olduk okulda pc var zaten yurtta kalmıyorsan temiz pc topla arada oyunda oynarsın

Bizde aldık pişman olduk okulda pc var zaten yurtta kalmıyorsan temiz pc topla arada oyunda oynarsın
Aslında fena olmayan bir masaüstü bilgisayarım var. Hocaya bunu söyledim ve laptop almanın gerekli olup olmadığını sordum.O da derste kod yazdırdığını ve laptop almamın iyi olacağını söyledi o yüzden laptop arayışına girdim.

Açılan eski konulara bakmadan konu açmışsın. 9425, 2200U'nın yarı performansında, 2200U işlemcili makinaların internet fiyatları da konfigürasyona göre 2000'in az altından başlar ve yükselir. Vatan'dan alır, kazık yerim dersen ayrı.
4 nesil eski i3 almak?? Şaka mı??
Bütçen 3xxx ise ve harcamak istiyorsan min. 8250U ya da 3500U, 8GB RAM, 256SSDli makinalara bak.
2500 altı 2200U, 2500-3000 arası i3-8130U, 8145U işlemcili makinalar, denk getirirsen i5.

Her durumda min 8GB RAM ve 250GBlık SSD olsun.

Peki bir sorum var. İşlemcilerin yanında yazan Ghz hızı ne kadar önemli acaba? Dediğin işlemcilerden birine sahip örneğin şu dizüstü bilgisayarı buldum: HP 14-CF1015NT Intel Core i5 8265U 4GB 256GB SSD Radeon 530 Fiyatı
i5 8265u 1.6Ghz işlemciye sahip. Daha önce paylaştığım bilgisayarlardan biri ise i3 7020u ama 2.3 Ghz. İşlemciler hakkında pek bilgi sahibi değilim o yüzden hangisini tercih etmeliyim?
Daha doğrusu “1,6 GHz taban frekans, Intel® Turbo Boost Teknolojisi ile 3,9 GHz'e kadar” yazıyor.

Şöyle bir cihaz buldum. Kaliteli midir?

"U" kodlu islemciler az enerji tuketirler, o sebeple GHz degerleri de asagi cekilmistir. Daha yavas calisirlar, performanslari azdir ama bu islemcileri kullanan bilgisayarlarin pil omru yuksektir. Oyun icin uzak durmalisin ama yazilim gelistirme de dahil diger isler icin gayet yeterlidirler. ( Gelistirdigim yazilima gore degisir ama okul suresi boyunca yeter, belki machine learning icin kastirabilir ).

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…