Bilgisayar mühendisliği için hangi MacBook alınmalı?

MacBook Air'in iki katından daha ağır. Her şey kağıt üstünde yazan performans değil. Hem adam okulda kullanacak napsın 64 GB RAM'i ve 4070'i?

Eğer kalemle tablete not almaya ihtiyaç duyacağını düşünüyorsan iPad + klavye de güzel olur ama o iş için defter götürürüm diyorsan MacBook alabileceğin en doğru laptop. Pro'ya gerek yok, 16 GB RAM'li bütçenin yettiği herhangi bir Air'ı alabilirsin.

Ağırlığı ve inceliği napacaksınız hocam. Şahsen ben üniye her gidip gelişimde içinde 64 gb ram taşıyan ve rtx 4070 gibi komplike bi GPU ya sahip laptop taşımak istemezdim.Aynı laptop ın 5 katı hafifine yarı yarıya performans. Birde ekosistem varsa tadından yenmez.

Hocam dediğim gibi amacınız not tutmaksa paranıza yazık sizi düşündüğümden o cihaza 50k para verilmez amaç not tutmaksa basit bir cihaz bile işinizi görür örneğin ben arka yüz yazılım geliştirme bölümünde okuyorum bende bu sene aldım laptop Lenovo V15 G4 82YU00QYTX model bir cihaz kullanıyorum 2. el aldım aldığım kişide uzaktan eğitim için kullanmış 1 yıl daha bir yıl garantisi var 16 GB RAM 512 SSD Ryzen 5 7520U işlemcisi 1.6 kg sizin önerdiğiniz Mac modelide 1.26 kg şarj olayına gelecek olursak kendi cihazım pil tasarufunda not tutarken 6 saate yakın gidiyor yoğun kullanımda 3-4 saat civarı gidiyor benim için yeterli bir süre cihazımda Windows + Linux kullanıyorum Linux'un arayüzü bana göre MacOS'dan iyi cihazda Valorant tarzı oyunları 100-120 FPS oynuyorum ayrıca web uygulamaları geliştiriyorum cihazda daha önce C# form projeleride geliştirmiştim karar sizin hocam ben sizin yerinizde olsam bu şekil bir cihazla okulda her işimi görürdüm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…