Bilgisayar mühendisliği için i5 10200H GTX 1650 Ti yeterli mi?

Bende bende bilgisayar mühendisliği okuyacağım ilk yılım olucak. Acaba ilk yıl laptop şart mı ? Masaüstü toplamak vardı içimde.
Hayır değil. Ama avantajını görürsünüz mutlaka. İlk yıl 1-2 ders harici komple mat fizik kimya zaten. Bi tane programlamaya giriş dersi alıyorduk laba gidiyorduk. Ben lab bilgisayarında uygulamaları yapmak yerine kendimde yapıyordum eve geçince direkt oradan devam ediyordum. Ha tabi bunu dosyalarınızı drivea vs yükleyip evde açarak da yapabilirsiniz. Ama bazen arduino vs kullandığımız bir derste sınıfa getirmek gerekiyordu. Onda da olmayanlar üst dönemlerden ya da hocadan rica ediyordu hoca ayarlıyordu ama bizde sınıf mevcudu az olduğu için (25-30) böyle şeyleri yapmak kolay oluyordu kalabalık sınıflarda zor olur. Ve bir de kütüphanede bilgisayarların olduğu masalar boşalsın diye beklemek zorunda kalmazsınız tabi kendi laptobunuzu götürürseniz

Hocam konudan bağımsız olarak yeni mezun bir yazılım ya da bilgisayar mühendisinin ortalama maaşı nedir?

Mesajınız fazlasıyla yardımcı oldu teşekkürler, şimdilik bilgisayarıma yükseltme yapmadan devam edeceğim. İleride yönelmeye karar verdiğim alan doğrultusunda yükseltme yapabilirim.

Yanıt için teşekkürler, ilk yıl mevcut bilgisayarımla devam edeceğim. Sonrasında yöneldiğim bölüme göre karar vereceğim.

Hocam konudan bağımsız olarak yeni mezun bir yazılım ya da bilgisayar mühendisinin ortalama maaşı nedir?
Kendini geliştirmiş ve kurumsal bir firmada çalışmaya başlayan için istanbulda remote olarak 15.000 tl veren de var, 10 veren de.
Özel sektörde ve kobide durum aynı gibi, şartlar biraz daha sıkıntılı olabiliyor. MEsela yemek kartı ya da alışveriş çeki gibisinden durumlar pek söz konusu olmuyor.
Doğu illere kaydığın zaman oranın kiraları vs de hesaba katılı9nca asgari ücretten biraz fazla veriyorlar, zaten yazılımda gelişme ve çalışma için her daim batı illeri seçilmeli.
Kendini geliştirmediysen durumları biraz daha az düşünebilirsin.
Örneğin yakın zamanda, tanıdığım birisi çiç****epetinde işe girdi. İstanbul ili içinde remote olarak 13 alıyor. Mantıklı mı orası tartışılır...

Cevabınız için teşekkür ederim gayet açıklayıcı oldu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…