Bilgisayar mühendisliği için Mac vs Windows laptop

Bilgisayar mühendisliği okuyorum, ikisi de işini görür. Ben windows kullanıyorum. Oyun oynamıyor olsam macbook tercih ederdim. Macbook kullanan arkadaşlarım da var linux gereken derslerde biraz sıkıntı çıkardığını onun haricinde işlerini gördüğünü söylüyorlar.

Hocam Windows al, canın Mac çekerse Ubuntu kur. Ben laptopu aldığımda Ubuntu kurulu olarak gelmişti. Windows aşığı olmasan kullanırdım.

Windows laptoplar için koskoca demenin anlami yok Slim performansli cihazlar piyasada dolu butcenizi ve kullanacaginiz programlari belirteniz yardimci olayim.

Hocam aslında cihazdan aşırı memnunum tek sorun ms SQL, Visual Studio gibi programları kullanamamak. MacBook'u satıp liknteki cihazı alasım var. Pişman olur muyum diye düşünüyorum.

Hocam Windows al, canın Mac çekerse Ubuntu kur. Ben laptopu aldığımda Ubuntu kurulu olarak gelmişti. Windows aşığı olmasan kullanırdım.

Hocam bir yanlışlık olmuş bende halihazırda M1 MacBook Pro var.
Bazı programları kuramadığım için satıp linkini attığım cihazı mı alsam diye düşünüyorum.

Asus TUF Gaming A15 FA507NU-LP051 Ryzen 7 7735HS 8GB RAM 512GB SSD 6GB RTX4050 15.6 inç FHD 144Hz

Hocam elbette iş görür ama mesela Windows form gibi şeyleri sanallaştırma yapamadan kullanamıyorum, sanallaştırma da aşırı yoruyor laptopu. Bunun yerine 4050'li ASUS TUF'ı alasım var. Mantıklı mı olur sizce?

Son düzenleme:

Ayrı bir laptop konusu açarsanız çok iyi laptoplar düşer diye düşünüyorum.

Eğer işinizi daha iyi görecekse neden olmasın. Cihaz için soruyorsanız da şu an bu fiyata en mantıklısı bu gözüküyor fakat soğutma konusunda çok iyi olmadığını duydum. Daha yeni bir cihaz bence bir süre bekleyin kronik bir sorunu falan varsa öğrenin. Tabi bu süreçte fiyat ne olur bilemem
Ayrıca konu açarsanız da yardımcı olmaya çalışırım.

Pişman olacağını sanmam, ek olarak TUF uzun pil ömrü sunan bir model ve pd'de destekliyor, o anlamda da üzmeyecektir. Bir Mac kadar olmasa da tabii ki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…