Öncelikle merhabalar,ben 10. sınıfa geçtim teknoloji dalında yani bilgisayar mühendisi, elektrik elektronik mühendisi,yazılımcı tarzı (daha çok yazılımcıya yatkınım) mesleklerden birini olmak istiyorum. Bu aralarda Unity 5 ile ilgileniyorum hani ne bileyim ufak otobüste oynamak için bir oyun yaparım diye.
Bunun içinde C#'ın gerektiğini öğrendim şimdi ona da bakıyorum. Tek sorunum var sizce bu C# felan internetten öğrenmeli miyim yoksa bir hoca tutmalı mıyım? İnternetten öğrendiklerim yeterli midir? (Kullandığım site Microsoft Açık Akademi
buradan yararlanıyorum ve de Youtube'dan bakıyorum bazı videolara)Bu arada sizce bu meslekler arasından hangisi daha iyidir? Eğer ki hoca tutmalısın diyorsanız istanbul/sarıyer ve civarı yakınında bildiğiniz önerdiğiniz hoca var mıdır? İnternet yeterlidir diyorsanız da önereceğiniz site var mıdır?
Yazımı buraya kadar okuduğunuz için teşekkür ederim
Hoca tutulmaz, hocadan ders alınır... Ben bilgisayar mühendisliği öğrencisiyim, 3. sınıftayım; size şu kadarını söyleyeyim; ilk yıl düz C ikinci yıl C++ öğrenilir genelde. Daha sonraki senelerde programlamanın mantığını iyice anladığın zaman Java ve C# gibi dillerle de mobil veya oyun programlama gösterilir. Burada önemli olan dil öğrenmek değil programlamanın mantığını kavramaktır, zira dil bir araçtır, amaç programı gerçekleştirmektir. MVA ve YouTube bence sizin yaşınızdaki biri için yeterlidir. Size şiddetle tavsiyem şudur; belirttiğiniz bölümler iyi, işi olan bölümlerdir, güzel bir üniversitede bu bölümleri kazanmak için yılmadan çalışın, ÖSYS hem zeka ölçer hem de çalışkanlık. Biri eksik olursa istenilen sonuç alınamaz. Zeka Allah vergisi ama 3 yıl boyunca elinizden geleni yaparsanız en azından kapasitenizin hak ettiği bir bölüme/üniversiteye girebilirsiniz. Yani Unity ile değil derslerinizle uğraşın...
Bence öncelikle kendi imkanların ile biraz ilerle. Kendin değişik kaynaklara yönel. İnternet üzerinden sürekli pratik ve örnek yap. Daha sonra biraz temel oluşunca kursa gitmeni öneririm. İSMEK kursları ücretsiz. Gider isen biraz temel oluşacağını düşünüyorum. Dahan sonra kapsamlı bir kursa gidebilirsin. Başarılar dilerim. .: İSMEK :. { İçinizdeki YeteneÄŸi İSMEK'le Farkedin }