Bilgisayar mühendisliği için üniversite önerisi

Yusuf Cevizci

Kilopat
Daha fazla  
Sayısal yerleştirme sıralamam 59 bin. Bilgisayar/Yazılım mühendisliği istiyorum. Hangi üniversiteleri önerirsiniz?

Akdeniz Üniversitesi bilgisayar mühendisliğinde okumaktayım. Bölüm hocalarımız donanımlı ve referansları iyidir.
Geçen sene 51.400 ile kapatmış. Aslında puanım gayet yeterli. Taban puanı 401 imiş. Benim puanım 407 fakat sıralama ile yerleşim yapıldığı için yerleşebileceğimi sanmıyorum.

Sana tavsiyem burada öneri beklemekle zaman kaybetme. Tabii ki birinci ağızdan, öğrencilerden, tavsiyeler değerlidir. Ancak sıralamana uyan üniversitelerin bilgisayar mühendisliği internet sitelerine girip akademik kadrolarına bak. Kimler hangi üniversitelerden mezun, nerede yüksek lisans; doktora yapmışlar, ana dalı bilgisayar mühendisliği mi yoksa başka bir dal da mühendislik yapıp bilgisayar mühendisliği dersi veriyor?

Mesela ben kendi sıralamama göre bakmıştım. Vasat bir sıralamadayım, Balıkesir Üniversitesi' ne falan girebiliyorum. Her neyse baktım: ana dalı bilgisayar mühendisliği olan 1 tane hoca var, gerisi elektrik-elektronik vs. vs.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…