Bilgisayar mühendisliği ile bilgisayar bilimi aynı şey midir?

tiger131

Femtopat
Gelecekte yapay zeka alanında çalışmak istiyorum bunun için bugün yapay zeka alanında çalışan popüler insanların eğitim kariyerine baktığım zaman örneğin; Ilya Sutskever gibi insanların bilgisayar bilimi adında bir bölümden mezun olduklarını gördüm. Peki bu bilgisayar mühendisliği ile aynı şey midir? Ya da birbirlerini kapsarlar mı? İleride yurt dışına çıkıp örneğin Amerika'da yapay zeka alanında çalışmak istiyorum. Bunun için bilgisayar mühendisliği doğru seçim midir?

Bilgisayar bilimleri yazılım odaklı , bilgisayar mühendisliği donanım odaklı gitse de ülkemizdeki bölüm, yurt dışındaki computer science ile benzer içeriğe sahip denebilir. Yazılım mühendisliği bölümü de genel olarak bilgisayar mühendisliğine olan talebin fazla olmasıyla açılan bölümdür. Hangisine gideceğin çok fark etmez.

Bende bu sene bilgisayar müh. Düşünüyorum bilimlerinin aksine ama aynı alanı kapsıyor hemen hemen bilgisayarla ilgili bir bölüme girersen sonradan kendi istediğin tarafa yönelirsin zaten.

Bilgisayar bilimleri yazılım odaklı, bilgisayar mühendisliği donanım odaklı gitse de ülkemizdeki bölüm, yurt dışındaki Computer science ile benzer içeriğe sahip denebilir. Yazılım mühendisliği bölümü de genel olarak bilgisayar mühendisliğine olan talebin fazla olmasıyla açılan bölümdür. Hangisine gideceğin çok fark etmez.

Bilgisayar mühendisliği daha köklü bir bölüm olduğu için onu tercih edin diyorlar bir de yazılım mühendisliğinde görülen derslerin aynısı yine PC mühendisliğinde de var diyorlar.
Sence koç gibi İTÜ gibi iyi bir üniversitede okursam yurt dışına çıkma ihtimalim olur mu?

Bilgisayar mühendisliği daha köklü bir bölüm olduğu için onu tercih edin diyorlar bir de yazılım mühendisliğinde görülen derslerin aynısı yine PC mühendisliğinde de var diyorlar.
Sence koç gibi İTÜ gibi iyi bir üniversitede okursam yurt dışına çıkma ihtimalim olur mu?

Bana sormadınız ama kendi fikrimi söylemek isterim. Bilgisayar müh. Ve bilimleri genel anlamda üniversiteye bakmayan bir bölüm ama tabii ki de koç ve İTÜ gibi yerlerin üniversite bitince kendi bünyelerinde işe başlama olasılığın daha fazla oluyor vizyonun falan değişir ilk 3K yaparım diyorsan tabii.

Bana sormadınız ama kendi fikrimi söylemek isterim. Bilgisayar müh. Ve bilimleri genel anlamda üniversiteye bakmayan bir bölüm ama tabii ki de koç ve İTÜ gibi yerlerin üniversite bitince kendi bünyelerinde işe başlama olasılığın daha fazla oluyor vizyonun falan değişir ilk 3K yaparım diyorsan tabii.

Fark eder aslında mesela üstte dediğim gibi yapay zeka alanında çalışmak isityorum bunun için yurt dışına gitmem gerek böyle geniş ve karmaşık bir alanda çalışmak için hem çok iyi eğitim hem de yurt dışı imkanları gerek bunun için koç gibi yurt dışı imkanları ve aynı zamanda eğitimi de kaliteli olan bir okul lazım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı