Bilgisayar mühendisliği mi otomotiv mühendisliği mi okunmalı?

Makaleler
5
Yer
UAE
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Sistem: İ7 11.Nesil / Nvidia GeForce RTX 3060 Ventus 2X 12GB VRAM / 16 GB RAM / 512 GB SSD + 1 TB HDD /
Meslek
Öğrencilik
Merhaba. Yaşım 15, lisenin bitmesine daha 3 sene var ama şimdiden kararımı kesinleştirmek istiyorum. Otomotive ve bilgisayara bayağı ilgiliyim. Sizce hangisi üzerinden gitmeliyim? Hangisinin önü daha açıktır? Bilgisayarda endişe ettiğim nokta ChatGPT. C++ dilinde bir kod yaz diyorsun yazıyor. İleride belki yazılımcılara gerek kalmaz. Otomotivinde önü pek açık değil gibi hissediyorum. Daha doğrusu bilgisayar kadar açık değil. ChatGPT ilerleyen zamanlarda sorun olur mu? Otomotivin önü açık mı? 3 soruma cevap gelirse çok mutlu olurum.

Yapay zekanın hiçbir zaman için insanın yerini tutacağını düşünmüyorum, bilgisayar mühendisliğini düşünebilirsiniz aslında.

Merhaba. Yaşım 15, lisenin bitmesine daha 3 sene var ama şimdiden kararımı kesinleştirmek istiyorum. Otomotive ve bilgisayara bayağı ilgiliyim. Sizce hangisi üzerinden gitmeliyim? Hangisinin önü daha açıktır? Bilgisayarda endişe ettiğim nokta ChatGPT. C++ dilinde bir kod yaz diyorsun yazıyor. İleride belki yazılımcılara gerek kalmaz. Otomotivinde önü pek açık değil gibi hissediyorum. Daha doğrusu bilgisayar kadar açık değil. ChatGPT ilerleyen zamanlarda sorun olur mu? Otomotivin önü açık mı? 3 soruma cevap gelirse çok mutlu olurum.

Yazılımcıya gerek kalmaz diye bir şey söz konusu olamaz. Sonuç olarak yapay zekayı da yazılımcılar kodluyor.

Yapay zeka, mühendisliği bitirecek kadar güçlü değil şu an. Ayrıca yapay zeka özgün bir zekaya da sahip değil. Özgün mühendisler yetiştiği sürece makine ve bilgisayar mühendisliğinin önü açık olacaktır. Benim düşüncem iki meslekte de kendini çok geliştirmediğin sürece aynı klasmanda olursun. Tabii bilgisayar mühendisinin maddi durumu daha iyi olur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı