Kral öncelikle selamünaleyküm. Hayalinin olması bile çok güzel bir şey çünkü günümüzde özelliklede Türkiye gibi bir yerde güzel bir geleceğin hayalini kurmak çok zor. İnanmak başarmanın yarısıdır derler çok klişedir ama gerçekten öyledir. Örneğin matematiğim çok zayıf denemelerde boş bıraktığını söylüyorsun bunu yapmak çok kötü bir şey çünkü bilinç altın yavaş yavaş kendisini matematik çözmemeye kodluyor. Bunu matematik bilen biri kendine yapsa emin ol oda matematikte geriliyecektir. Lütfen unutma bunu. Yapabileceğini söyle kendine. Hiçbirimizin birbirinden bir farkı yok sadece bazısı kendisine daha çok güvenip kendisine o konuda yatırım yaptığı için öne çıkıyor. Ben mesela bende matematikten çok haz etmezdim ama bende senin gibi elektronik bilgisayarları çok seviyorum. Böyle meraklı olduğunda insan gerçekten çok yararını görüyor. Mesela fizikte yaşıtlarımdan birkaç sene sonraki konuları sevdiğim için çalışıyorum veya derste hoca herhangi bir formülün nereden geldiğini mantığını anlatttığı zaman çok mutlu hissediyorum. Sende bu gözle bakmalısın bence. Neden matematiğin önemli olduğu konusunu anladıysak şimdi nasıl düzelteceğimize gelelim. İlk olarak denemelerde matematiği çözmeye başlayacaksın, kendini alıştırman gerek. 2 matematiğ boş bıraktığını söyledin bu da senin konularda eksik olduğunu gösterir, gecmiş senelerdeki sınav konu dağılımlarına bak en çok çıkan konudan başlayarak en aza kadar konuları öğren ve üstüne pekiştirmek için soru çöz(bazen geceleride katabilirsin ben mesela fizik öyle yapiyorum ama her zaman yapma sonra zombi gibi gezersin ortalıkta
3. olarakta eğer imkanın varsa kaliteli bir matematik hocası bul kendine okulundaki öğretmeninde olabilir bu ama seninle özel olarak ilgilenmesi çok daha iyi olur çünkü zaman azaldı. Bir de son olarak video çözümler ile çözmeye alışma lütfen çünkü kendin çözmeye uğraşırken çok yönlü düşünürsün gelecekteki sorularda o yöntemlerden birine ihtiyacın olabilir. Benim söyliyeceklerim bu kadar. Kolay gelsin.
VE UNUTMA KENDİNE GÜVEN-DİĞERLERİNDEN BİR FARKIN YOK!
Kanka 8. sınıf çok temeldir cidden. Zaten deneme sonuçların güzel üstüne matematiğide halledersen çok iyi lise tutturursun. Yaparsın. Ciddiyim. Neden bilmiyorum ama senin adına çok heyecanlıyım şu an. Yaparsın. Hoca tutmak biraz önce söyledim ama eğer ailenin durumu iyiyse gerçekten tecrübeli ve kaliteli bir hoca çok işine yarar kısa zamanda toparlanman için ama ailenin durumu iyi değilse kendinde halledersin istek kardeşim istek ben bunu yapacağım diyeceksin parçalıycam ben burayı diyeceksin ve yapacaksında.
O kadar yazdım daha çalışmazsanda ayıp edersin valla