Bilgisayar Mühendisliği Okuyan Biri Aynı Zamanda Hacker Sayılabilir mi?

Bilgisayar mühendisliği okuyan biri başlıkta da ifade edildiği gibi aynı zamanda hackerlık gibi özelliklerle donatılmış oluyor mu? Yani bilgisayar mühendisi öğrencisine sosyal ağlardan yazışılan, iletişime geçilen kişilerin, online oynanan ve sesli iletişime izin veren oyunların oyuncularının IP adresini tespit edebilir ve bilgisayarına sızabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kısa ve öz cevaplayayım. Kişi kendini kendi geliştiriyor. Hangi üniversiteye giderse gitsin. Bizim hocanın kardeşi Hacettepe PC mühendisliğinden mezunmuş ve bir şey bilmiyormuş. Hoca açıyormuş slaytı slaytta ne yazarsa onu okuyormuş. Kısacası 50 kişi gidiyorsa o bölüme. Hacker seviyesin de sadece 1-2 kişi vardır. Tamamen kendilerine bağlı bir durum bu. Benim hacker tanımım ise şu her türlü programı ustaca kullanan bilen tersine mühendislikte kendini ileri düzeyde geliştirmiş kişidir. Hacker adı üstünde.
Asım bey yazılım mühendisliğini nerde okuyacağız ? En yüksek sıralama Bahçeşehir de ama kadro balon , tavsiyen var mı ? @Asım Demir
Şahsen benim ingilizce seviyem çok iyi olsa gider torrentten dünyanın en kaliteli yazılım mühendisliği hangi üniversiteyse onun kitaplarını indirir çalışırım. Tabi öyle bir üniversiteden mezun olmak çok kolay iş bulmanı sağlar.

@ProfTech Cevabınız için teşekkürler. Ama benim acilen bir üniversite bulmam gerek okumak için muhtemelen özelde okuyacağım. Ama içimde şöyle bir his var özelde okuduğum için iyi devlet üniversitelerinde okuyanlar kadar başarılı olamam hissi var.

Böyle bir hayal dünyası görmedim ben. Bu işlerde usta olanların birçoğu okul mezunu bile değil.
Eğer ki pek şanslı bir insan değilsen bu alanda uzman olamıyorsun. Çünkü uzman olman için çalışman gereken işler var ve o işlere girmek için ise genellikle güzel bir üniversiteden mezun insanlar tercih ediliyor. En basitinden bir yerde kasiyerlik yapacaksan bile üniversite mezununun +puanı oluyor başvuruda

Bahçeşehir üniversitesinin Apply Bau diye bir projesi var ve siz de bu projeye başvurabilirsiniz. Projenin konusu , kendinizi tanıtıyorsunuz yaptıklarınızı veya geleceğe yönelik planlarınızı, istediğiniz bölümü söylüyorsunuz ve sizi değerlendirmeye alıyorlar. Belirli bir miktar burs veriyorlar. Ben Bilgisayar Mühendisliğinden %35 Biyomedikal Mühendisliğinden %45 burs kazanmıştım.

Yazdıklarımı biraz yanlış anlamışsınız ama doğru yerlere değinmişsiniz. Ben iş hakkında değil bu hack olayından bahsetmiştim biraz. Kendim için konuşacak olursam yazılım defteri çoktan kapandı hocam. Bir hevesle kendimi atmıştım ama sonuç üni terk oldu biraz. Benim ilgi alanım elektronik ve atölye, elektronik yolundan devam ediyorum. Yazılım olaylarından ne kadar uzak kalmak istesemde bir şekilde beni buluyor. Aslen bilgisayarcıyım tabi ama yazılım işini beceremedim diyeyim.

Şimdi Hack anlamı (çatlatmak, patlatmak, girmek, sızmak, engellemek, çalmak) terimlerini içinde barındırdığı için, bu eylemleri kodlarla açığa çıkarabiliyorsan o zaman hacker oldun demektir.
Eğitimle söz edilmiş eğitim sizi bir yere kadar getirir. Şarkıcılarda nasıl alaylı ve eğitimli oluyorsa bunda da geçerli eğitimli temeli öğrenir kafası var ama ilerisini düşünemez
Alaylı herşeyi kendi başına çabalayarak öğrenir ve düzgün yerlerden bilgileri alırsa çok daha ileri seviyelere gidebilir. Kısaca eğitim alıyorsanız kodlama dahil donanımsal, mantığı ve gideceği yönü bilmesi gerekli. Sonrası bolca kodlama dili öğrenmek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…