Selamlar, şuan için bana göre en iyi Mühendislik mesleği için Laptoplar yapan MSI denebilir. Evet MSI oyun için üretiyor fakat bir Bilgisayar Mühendisi C++, Java gibi programlar kullanacağı için oyunlarla da ilgilenecektir. Genelde böyle programlar çok fazla İşlemci ve Ram kullanır. Ram'i 16 alırsan ilerisi için yatırım yapmış olursun. Ama ben ilerde bilgisayarımı değiştiririm falan diyorsan 8 GB'da gayet yeterli olduğunu düşünüyorum. HDD 1TB günlük kullanım için yeterli. Oyun oynamayacağım yazmışsın o yüzden yeterli olduğunu düşünüyorum. Ekran boyutu 15,6 inç gayet ideal bence. 17 inç falan alacağım diye hiç kasma kendini. İşlemci olarak i7 zorunlu değil fakat i5 falan alacaksan 7. nesil
HQ işlemciler veya 8. nesil U işlemciler işini gayet görür. Ekran kartı içinde GTX 1060 falan yeterli olur diye düşünüyorum, Ekran kartı birşeyleri Render'larken vesaire çok kullanılıyor. Ekran kartı performansına göre o Render işlemi çok daha hızlı yapılır. SSD için 128 GB gayet yeterli üstüne çıkmana gerek yok. SSD HDD gibi olmadığı için dolsada bir performans düşmesi olmaz. Fakat HDD doldukça Performans düşmesi yaşar.
Edit: Sana bir tavsiye vereyim, öyle para için sıkışacaksan çok iyi bir bilgisayar almana gerek yok. Bilgisayarın özellikleri yaptığın işi hızlandırır. Sana farklı birşey kazandırmaz. Mesela eski bir işlemciyle Simulasyon yapmaya çalıştığınızda 500 saniye sürerken 8. nesil bir i7 işlemci ile 70 saniye kadar sürebilir. Ayrıca SSD'yi M.2 alırsanız çok daha iyi olur. Benim bildiğim bilgilerim bu kadar, yanlışım varsa kusura bakmayın(Yanlışımı düzeltirseniz çok sevinirim.)