Bilgisayar mühendisliği PC tavsiyesi

Kayra579

Centipat
Merhabalar, bu sene bilgisayar mühendisliği kazandım, nasıl bir bilgisayara ihtiyacım olur, tavsiyelerinizi almak isterim.
  • İşlemci olarak i7 zorunlu olur mu, kaçıncı nesil olmalı?
  • SSD kapasitesi ne kadar olmalı? SSD kapasitesi tamamen dolmamalı diye duydum ama dolsa ne kadar etkisi olur?
  • HDD 1TB yeterli olur mu?
  • Ekran kartına ne kadar ihtiyaç olur?
  • RAM 8 mi 16 mı olmalı?
  • Hangi ekran boyutu daha uygun olur? 15,6 inc ideal midir yoksa daha büyük veya küçük bir ekran bakılabilir mi?
Oyun oynamayacağım ama günlük kullanım içinde yer ayırmak istiyorum uzun süre kullanacağım o yüzden HDD gerekli gibi geldi.

Teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
benim pc i3-8100 3.60hz
1050 ti ekran karti
8 gb ram (16 alabilirsin)
1 tb hdd
bana yetiyor bunlar ekran için bir şey diyemem kendin karar ver
bölüm derslerine bakmanı tavsiye ederim okula başlayınca hemen hadi kod yazın demiyorlar çünkü genelde diğer derslerden ilk sene için pek kod eğitimi olmuyor diye biliyorum
ben 2 senelik programcılık okudum laptop falan almadım eve geldim evde tekrar ettim
zaten ilk zamanlar basit düzey kod yazıldığı için öyle ağır pahalı pcye gerek yok bence ki bu yeni pcim eski pcde r7 240 ekran kartı vardı

Selamlar, şuan için bana göre en iyi Mühendislik mesleği için Laptoplar yapan MSI denebilir. Evet MSI oyun için üretiyor fakat bir Bilgisayar Mühendisi C++, Java gibi programlar kullanacağı için oyunlarla da ilgilenecektir. Genelde böyle programlar çok fazla İşlemci ve Ram kullanır. Ram'i 16 alırsan ilerisi için yatırım yapmış olursun. Ama ben ilerde bilgisayarımı değiştiririm falan diyorsan 8 GB'da gayet yeterli olduğunu düşünüyorum. HDD 1TB günlük kullanım için yeterli. Oyun oynamayacağım yazmışsın o yüzden yeterli olduğunu düşünüyorum. Ekran boyutu 15,6 inç gayet ideal bence. 17 inç falan alacağım diye hiç kasma kendini. İşlemci olarak i7 zorunlu değil fakat i5 falan alacaksan 7. nesil
HQ işlemciler veya 8. nesil U işlemciler işini gayet görür. Ekran kartı içinde GTX 1060 falan yeterli olur diye düşünüyorum, Ekran kartı birşeyleri Render'larken vesaire çok kullanılıyor. Ekran kartı performansına göre o Render işlemi çok daha hızlı yapılır. SSD için 128 GB gayet yeterli üstüne çıkmana gerek yok. SSD HDD gibi olmadığı için dolsada bir performans düşmesi olmaz. Fakat HDD doldukça Performans düşmesi yaşar.

Edit: Sana bir tavsiye vereyim, öyle para için sıkışacaksan çok iyi bir bilgisayar almana gerek yok. Bilgisayarın özellikleri yaptığın işi hızlandırır. Sana farklı birşey kazandırmaz. Mesela eski bir işlemciyle Simulasyon yapmaya çalıştığınızda 500 saniye sürerken 8. nesil bir i7 işlemci ile 70 saniye kadar sürebilir. Ayrıca SSD'yi M.2 alırsanız çok daha iyi olur. Benim bildiğim bilgilerim bu kadar, yanlışım varsa kusura bakmayın(Yanlışımı düzeltirseniz çok sevinirim.)

Öncelikle İ7 işlemci zorunlu olmaz zaten iş amaçlı kullanacaksın ki, iş amaçlı kullanılan bilgisayarlar i3 işlemciye sahip.
SSD kapasitesi 240 GB bence, yeterli.
HDD 1 TB yeterli olabilir ama,biraz abartı gibi.
Ekran kartına ihtiyaç duyabilirsin ama çok öneri yapamam fakat bir, Amd ekran kartı yeterli olur.
Ram, 12 gb olmalı yani tam ortası.
16 inç yeterli olacaktır.

Kısacası:

İ3 2. nesil bir işlemci.
240 GB SSD.
1 TB yada 750 GB'lik HDD.
Amd bir ekran kartı.
Ram 12 GB
16 inç bir monitör yeterli.

İ7 zorunlu olmaz,isteğe bağlıdır sadece hızı artar. İşlemci kaliteli olursa problem olmaz
SSD'lerin tamamen dolması sağlıklı değil ve veriler diskin içine kaydedilmediği icin HDD veriler için daha iyidir
Ekran kartı orta kalite bir şey alırsan problem çıkmaz
Ram'in de cok fazla etki edecegini zannetmiyorum.

1060 gereksiz oyun oynamayacak birisi için. Ayrıca oyun geliştirmeyecekse oyunlarla işi hiç olmayabilir. Hdd 1tb bence oyuncular içi uygun. Evimde 1tb hdd var stramda 10-15 arası oyun yüklü ve dolu değil. Oyun oynamayacak birisi için 500 yeter. Android studio bildiğim kadarıyla fazla ram tüketiyor(ben masaüstücüyüm) eğer kullanacaksa 16 alabilir ama bana 8 yeterli geliyor.

Merhaba ben de bu konu için tavsiye alacaktım.Yukarıdaki yönergeler şu zamanlar için de uygun mudur?Bir de ben belki oyun oynayabilirim ama çok yüksek özellikli hallerinde oynamayacağım.Herhangi bir değişiklik yapmalı mıyım?Bilgisayar öneriniz varsa alabilir miyim?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…