Öncelikle internetteki o yazılara inanmamanı öneririm. Bilgisayar mühendisliği konusunda mesela, ingilizce yok, php yok, delphi yok, az buçuk c++ ile iş bulamamaktan yada çok düşük maaştan şikayetçi olan birçok insan var. Bunun gibi her meslekte birçok insan var. Genelde ya masa başı sabah 9 akşam 5 yada devlette bir iş hayali ile hiçbir şey öğrenmeden mezun oldukları için..
Eğer işini iyi yaparsan her türlü yani maddi açıdan da manevi açıdan da iyi olacağını düşünüyorum. İki mesleği de ele al. Hangisinde daha başarılı olacağını düşünüyorsan, hangisini daha severek yapacaksan o mesleğe yönel. Mesleğin ile ilgili manevi doygunluğun olduğu sürece maddiyat her zaman peşinden gelir.
Ben bu yüzden çevremdeki herkes beni inşaat mühendisliğine iterken, bilgisayar mühendisliği seçtim. Matematik ve Fizik dışında memnunum tamamen. Paypal kapanma bildirimini yayınlamadan 15 gün önce yer sağlayıcı belgesi almak için başvuruda bulundum ve onaylanması durumunda kendi şirketimi kuracaktım. Ancak şartlar, maalesef.
Demem o ki, hangisini seviyorsan, hangisini istiyorsan onu seç. Maddi boyutunu düşünme. Çünkü işini iyi yaptıkça maddiyat senin peşinden gelecek.