Bilgisayar mühendisliği vs subaylık

ismethan0

Hectopat
Daha fazla  
Bilgisayar mühendisliği ve subaylık arasında kaldım. Bilgisayar mühendisliğini Anadolu'da sıradan bir üniversitede okuyabilirim subaylığı ise KHO da.
Bu konuda en iyi kararı kendim verebilirim farkındayım ama yine de görüşlerinizi merak ediyorum.

İki mühendislik arasında kaldıysan normal bir durum fakat biri askerlik biri mühendislik yani. Şu an herkes popüler olmasından bilgisayar mühendisi olmak istiyor fakat burada seni ilgin var mı? Bunu bilmek gerekiyor.

İki mühendislik arasında kaldıysan normal bir durum fakat biri askerlik biri mühendislik yani. Şu an herkes popüler olmasından bilgisayar mühendisi olmak istiyor fakat burada seni ilgin var mı? Bunu bilmek gerekiyor.
Teknolojiye meraklı olduğum için bilgisayar mühendisliğini seçerdim ama onu seçtiğim takdirde gelecekte Türkiyeyi terk ederdim.
Subaylık veya mühendislik arasında kaldıysan kesinlikle mühendisliği tercih etmelisin. Aksi halde bu soru aklına gelmezdi bile. Kesinlikle Bilgisayar mühendisliği.
İlkokuldan beri bilgisayar ile ilğili bir şey okumak istiyordum. Lisede ise bütün gün bilgisayar başında oturmak ve yazılım yazmak pek de istediğim şey olmadığını fark ettim. Benim sevdiğim şeyin bilgisayar oyunları olduğunu anladım. Buna rağmen teknoljiye bilime her zaman ilğim oldu. Lise 1'den itibaren elimden geldiği kadar kitap okuyorum kendimi geliştirmek istiyorum hayatın haz almak ibaret olmadığını anladım. Giriş seviyesinde Python, C# ve C++ öğrenmiştim bu sene sınav senem olduğundan tekrar edemediğimden büyük oranda unuttum.

Bunlara rağmen sözel alanlarda her zaman daha yetenekliydim. Felsefe, din ve tarihe her zaman merakım oldu. Hala daha bu konularda kendimi geliştiriyorum elimden geldiği kadar okuma yapıyorım.

Askerliğe, savaş tarihine savunama sanayisine vb hep ilgim vardı ama liseye kadar sadece takip ediyordum. Asker olma düşüncesi aklımdan bile geçmiyordu. Şimdi ise daha idealist ve milliyetçi biriyim ve askerliği yapabileceğimede inanıyorum.

Bilgisayar mühendisliği artık pek işe yaramıyor belki kendi bilgisayar dükkanını açarsın ama eğer teknoloji üzerine okmuya istiyorsan yazılım mühendisliğini kesinlikle okumalısın.
Ayrıca subay olursanda en kötü emekliğin sonrası kendini garantiye alırsın, subaylık okursan zamanlada rütbe kazanırsın.

Bilgisayar mühendisliği artık pek işe yaramıyor belki kendi bilgisayar dükkanını açarsın ama eğer teknoloji üzerine okmuya istiyorsan yazılım mühendisliğini kesinlikle okumalısın.
Ayrıca subay olursanda en kötü emekliğin sonrası kendini garantiye alırsın, subaylık okursan zamanlada rütbe kazanırsın.
Dediğimi yanlış anlamayın askerlik tek para için yapılacak meslek değil ama dediğiniz gibi biraz iş imkanı garanti olduğundan dolayıda gözümde Bilgisayar mühendisliğine göre daha önde.

Dediğimi yanlış anlamayın askerlik tek para için yapılacak meslek değil ama dediğiniz gibi biraz iş imkanı garanti olduğundan dolayı da gözümde bilgisayar mühendisliğine göre daha önde.

Tamamdır ama sana önerim sakın bir internet kafe vs açmayı düşünme çünkü bayağı bir paran olmalı ki hele bu devirde, en azından bir bilgisayarcı dükkanı açarsanız en kötü bir format işi gelir hatta ASUS, MSI gibi şirketlerin bayisi olma başvurusu bile alabilirsin ama bu dükkanın kirası vs de gözünden kaçırma, kolay gelsin!

KHO okuluna baktım da onlar da ayrı dallara ayırıyor. Orada bilgisayar mühendisliği bölümü gördüm. KHO sayfasına gelip seçeneklerden dekanlığa oradan bölümlere veya lisans programlarına bakarken gördüm. KHO / Dekanlık

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı