Bilgisayar mühendisliği vs subaylık

Evet Bilgisayar mühendisliğide var.Hemde Anadoludaki ortalama bir üniversiteden kalite olarak kat kat daha iyi.

Merhaba. Hocam, siz sivil hayatta mühendisliği bir meslek olarak düşünüyorsanız subay olduğunuzda da mutlaka mühendis sınıfını diğer askeri sınıflara göre baskın olarak seçin. Subay akrabalarınız olup subaylık hakkında yeterli fikir sahibi bulunarak bu tercihi muvazzaf (daimi) subaylık üzerinden yapmak istiyorsanız bu eğitim için KHO' una başvurabilirsiniz. En başta subaylık mesleği kendi mizaç yapınıza çok uygunsa ve bu mesleği seçen subay akrabalarınız da bulunuyorsa KHO'unda okuyarak ömür boyu bu mesleği seçebilirsiniz. Yanız muvazzaf subaylığa karar vererek girdikten sonra sivil hayata çıkabilmek için büyük tazminatlar ödenmesi gerektiğinden çok doğru bir kararı verebilmek gerekiyor.

Ordonat asteğmen (yedek subay) olarak askerliği yedek subay olarak bir sene (4 ay acemi birliği) yaparken bu mesleği çok sevseydim askerde teskere bırakıp sürekli olarak kalabilirdim, sınıfım ordanat yani geri destekti, ancak sürekli emir alıp vermek kendi mizacıma çok ters geldiğinden ben orduda sürekli olarak kalmadım, teğmen olduğum anda isteğimle terhis oldum. KHO'unda okuyan öğrenciler ise asteğmen olarak bu okulda okuyup okul bitince teğmen rütbesiyle mezun olarak okuldan çıkmış oluyor, benim tam olarak bildiğim kadarıyla.

Düzeltme: Örneğin Hv. İkm. Bak. K. lıklarında müh. subay olarak çalışan rütbeli uçak mühendisleri aslında sivil İTÜ Uçak Müh.liği'nde rütbeli olarak bu tahsillerini görüp müh. teğmen olarak sonunda bu okuldan müh. subay olarak mezun oluyorlar diye biliyorum, 2. Hv. İkm. K.lığında 4 yıllık müh. işçi kadrosundaki çalışma tecrübemden öğrendiğim kadarıyla. Kolay gelsin.

Son düzenleme:

Cevabınız için teşekkür ederim.

Kazanabilirseniz HHO düşünün bence. Hem buradan bilgisayar mühendisliği bölümünü kazanırsanız asker olmuşken ekstra olarak bilgisayar mühendisliği diploması da alabilirsiniz.

İş garantisi istiyorsan subaylık ama bu meslekte para için yapılmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…