Bilgisayar mühendisliği vs yazılım mühendisliği

17k ile mezuna mı kalınır hocam? Biraz hedef meselesi tabii ki ama yazın gitsin bence. Sınav stresi çekilir mi gerçekten 1 yıl daha?

Hocam 17k ile gittiğimde memnun olacağım devlet üniversitesi olarak sadece gazi var o da gelir mi bilmiyorum. Vakıf üniversitelerinde de öven var, yeren var yazıp yazmama konusunda da kararsız kaldım.

Hocam 17k ile gittiğimde memnun olacağım devlet üniversitesi olarak sadece gazi var o da gelir mi bilmiyorum. Vakıf üniversitelerinde de öven var, yeren var yazıp yazmama konusunda da kararsız kaldım.
Hangi üniversite hocam vakif olarak. Bu sıralamaya burslu gidersin. Vakıf üniversitelerinden çok kaliteli olanlar da var.

Kampüs davası olayı hakkında hiçbir bilgilendirme yapılmadı ama o kampüsün bize yetişmesi imkansız gibi geliyor bana zaten başlamamışlardı bile. Evet hala -2. kattayız fakat o sıkıntı yaratmıyormuş düşündüğüm gibi dersler açısından. Tek sıkıntısı cam yok bişey yok hapishane gibi. Prosedüre uygun ilerliyoruz demişti şu an bilmiyorum çabalıyorlar mı fakat yalan atacağını sanmıyorum.

Ankara medipol daha mezun vermediğinden ikisini kıyasladığımızda Gazi'nin mezunlarının yerleştiği yerler oldukça iyi gözüküyor. Ona bakarak Gazi diyebiliriz ben de şu an sanırım geçebiliyorum Gazi'ye fakat bizim okulun daha rahat olduğunu düşünüyorum. Lise havası var biraz. Tam burslu girebiliyorsan medipol'ü seçebilirsin fakat paralı okunacak bir okul değil. En kötü 1 sene deneyip yatay geçiş ile geçersin Gazi'ye. Ben seni yönlendirmek istemem kendin karar ver.

Son düzenleme:
Hangi üniversite hocam vakif olarak. Bu sıralamaya burslu gidersin. Vakıf üniversitelerinden çok kaliteli olanlar da var.

Hocam Yaşar, Başkent, Atılım, Çankaya, Medipol, Acıbadem, İstinye yazdığım vakıf üniversiteleri. Tamamına %100 burslu gidebiliyorum. Aralarında Çankaya çok övülüyor onda da yazılım mühendisliği geliyor diğerlerini öven de var gömen de o yüzden biraz çekimserim.

hala medipolde okuyor musun deneyimlerini paylaşabilir misin

hala medipolde okuyor musun deneyimlerini paylaşabilir misin

selamlar. entry gireli 2 yıl olmuş. dolayısıyla şu an fikirlerin daha cok oturmuştur uniyle ilgili diye tahmin ediyorum. ben de ankara medipol bilgisayar muhendisligi secip secememek arasında gidip geliyorum. bölümden memnun musun, lablar nasıl falan gibi genel yorumlarını paylaşabilirsen sevinirim @poggers

Merhaba, 1 sene geçmiş olması lazım eğer yatay geçiş yapmadıysan. Bölümde verilen eğitim ve kampüs hakkında detaylı bilgi verebilir misin? Akademik kadrosuna baktığımda kısıtlı gözüküyordu, sence yeterli mi? Çok az kaynak bulabildim internette o yüzden aklımda çok soru var.

Bende Ankara Medipoldeyim .Bölüm hakkında kadro bazında sayı olarak az görünüyor ama üst dönemlerle görüştüğümde hocaların gayet iyi ve nitelikli yerlerden geldiğini söylediler.Java ağırlıklı bir eğitim veriliyormuş. Kampüs olarak dersliklerin yer altında olması dezavantaj.Ama konumu çok merkezi.Onun dışında yeni olması güzel.Etimesgut kampüsü için haberler yayılıyor ama kesin bir bilgi yok sadece Medipole ait bir bölge var.Akreditasyon için ise gelişmekte ve prosedüre uygun ilerlediklerini , mezun verdikten sonra alınacağını duydum.Bu yıl mezun verecek okul ve %50 bursu kaldırdılar. %25 burslu olarak ise ilk defa öğrenci almalarına rağmen diğer vakıfların çoğundan düşük bir sıralama ile aldı. Tam burslu olarak ise atılım, thk ,ostim teknik gibi ünilerin önünde.Bu tabii ki kaliteyi tam olarak belirtmez sadece bir detay.Benimde yazarken çok soru işaretlerim vardı ve buraya negatif bir düşünce ile geldim.Ama şu an pozitif taraftayım.Ücret konusunda diğerlerine göre uygun buda bir avantaj. Ancak yemek fiyatları tam bir hayal kırıklığı.Son olarak şu an staj yapan öğrencilerin staj yaptığı şirketlere göz gezdirmiştim. Büyük bir çoğunluğu nitelikli şirketlerde , teknokentlerde bilindik şirketlerde staj yapıyorlar.Hazırlık tarafında ise hazırlığın olduğu kampüs yeterince büyük. Eğitim anlamında çok zor değil rahatlıkla geçebilirsiniz. Ben gayet memnunum. Kötü bir ingilizce ile başlamış olmama rağmen özellikle speakinge verilen önem sayesinde çok geliştirdim. Şu an work and travel programı ile amerikadayım ve gayet rahat iletişim kurabiliyorum. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…