Bilgisayar mühendisliğinde iş yok mu?

Ben de 17 yaşındayım bu sene sınava hazırlanıyorum. Meslek lisesiyim fazla bir bilgim yok kültür dersleri hakkında ama işte çalışacağım artık. Bilgisayar Mühendisliği okumak istiyorum. Zaten sen bilgisayar mühendisliği okuduğun sürede hiçbir şekilde kendini geliştirmeyip sadece oranın öğrettikleriyle kalırsan hiçbir yerde iş bulamazsın zaten bulsan da geçici olur ki senin üniversitede öğrendiğin bilgiler temel bilgiler geliştirip geliştirmemek sana kalmış. Ama kendini programlama olsun veya diğer bilgisayar mühendisliğinin alt dallarında olsun geliştirirsen her yerde iş bulursun. Bir işe gireceğinde sana nereden mezunsun demiyorlar ne biliyorsun diyorlar (Bilgisayar Mühendisliğinde en azından). Eğer iyi bir şeyler öğrenmiş olursan zaten sen her yerde çalışırsın merak etme devir teknoloji devri. İşsiz kalmazsın hiçbir türlü, hani bir şeyler üretir yine yaparsın.

İlk olmak ne kadar zor sizce hocam? Yani derslerimde başarılıyım. Karne ortalamalarımın hepsi 90 üstü. Şu an 11. sınıftayım. Yapabilir miyim?

Tabii ki yaparsın kardeşim sadece inovatif ol çok çalış ve yilma hiçbir şey engel değil. Kardeşim dedim samimi gördüğüm için isterseniz demem.

Evet, ben de zaten kendimi yazılım ve grafikte geliştirmeyi düşüyorum.
Tabii ki yaparsın kardeşim sadece inovatif ol çok çalış ve yilma hiçbir şey engel değil. Kardeşim dedim samimi gördüğüm için isterseniz demem.
Peki, çok teşekkürler.

Bilgisayar mühendisliğinde iş olmaz işi sen yaratırsın. Yaratıcılık çok önemli. Her meslekte önemli.(tıp dahil) Herkesten farklı olursan olur. Ülkede binlerce işsiz mühendis var. Bunun nedeni ne kadar devlet olsa farklı bir şey yap ki belli ol fark etsinler seni. Dediğim gibi bu hayatın her alanında böyle. Bir kızı 1000 kişi sever 1 kişi alır hesabı. Bak Steve Jobs'a, Bill Gates'e, Jeff Bazos'a bu insanların hep yaratıcı fikirleri vardı. Ha ben normal bir mühendis olup normal bir şirkette çalışmak istiyorum dersen de iyi bir üniversite ve biri ingilizce olmak üzere 2 dili çok iyi bilmen şart.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…